featured

Drone Taksiler Nerede ve Ne Zaman Uçacak?

Drone Taksi Pazarı, 2030’a kadar Küresel Tahmin, pazarın 2025’te tahmini 74 milyon ABD dolarından 2030 yılına kadar 860 milyon ABD dolarına ulaşacağı tahmin ediliyor. Dron Taksi pazarının büyümesi, büyük ölçüde, kentsel demografideki hızlı artışa ve çeşitli ülkelerde şehir içi ulaşım için eVTOL’lerin artan talebine bağlanıyor.

Kilit oyuncular : ABD’de Boeing ve Joby Aviation, Hollanda’da Airbus , Almanya’da Lilium ve Volocopter ve Çin’de Ehang . Kilit oyuncular, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Latin Amerika genelinde güçlü dağıtım ağlarına sahip şirketler.

Ride Sharing (dolmuş) Şirketleri ve Drone Taksi Pazarı

Tahminler, Uber gibi yolculuk paylaşım şirketlerinin Drone Taksi Pazarı’nda büyük bir paya sahip olacağını öngörüyor. Bu büyüme tahmini, sıkışık şehirlere ve bir destinasyondan diğerine ulaşımı sağlamak için tanımlanmış seyahat rotaları ile daha hızlı ulaşım ihtiyacına bağlanıyor.

Çok sayıda hava taksi operatörü ve 2025’ten sonra yolculuk paylaşımlı taksilerin benimsenmesinde beklenen artış nedeniyle, yolculuk paylaşım şirketlerinin tahmin döneminde en büyük pazar payını alması bekleniyor.

Uber’in kentsel hava hareketliliği bölümü olan Uber Elevate,  geçen yıl Joby Aviation ile güçlerini birleştirdiler. Bu yolla dünyanın dört bir yanındaki ulaşım sistemlerini havacılık çözümleri ile entegre etmek istiyorlar.

Drone Taksiler Nerede ve Ne Zaman Uçacak?

2030’dan önce gerçek hizmet her yerde olmayacak. Tahminler, Kuzey Amerika’nın tahmin döneminde en yüksek oranda büyüyeceğini öngörse de, bunu mutlaka göreceğimiz anlamına gelmiyor. Önümüzdeki 8 yıl içinde drone taksi hizmeti, büyük endüstri oyuncularının ve uluslararası düzenleyici kurumların drone taksi pazarına büyük yatırımlar yapmasına bağlı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir