featured

Dikine kalkış yapan çift motorlu uçak yapıldı

EBYÜ – Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde “Dikine Kalkış Yapan Çift Motorlu Uçak” yapıldı.

EBYÜ, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Babacan ve öğrencileri “Dikine Kalkış Yapan Çift Motorlu Uçak projesi” kapsamında 4 hava aracının yapımını tamamladı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yanlızbağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde 2019 Akademik, Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri Töreni öncesi “Dikine Kalkış Yapan Çift Motorlu Uçak Projesi” ile gerçekleşen uçakların tanıtımı yapıldı.

EBYÜ'de dikine kalkış yapan çift motorlu uçak yapıldı
Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Yunus Babacan: “Yapılan uçaklar Türkiye’de dikine kalkış yapan ilk hava araçlarıdır. Yaklaşık 4 ay süren çalışmalar sonucu dikine kalkış yapan biri uçak, biri helikopter, iki adet de sabit kanatlı uçak yapıldı. Uçakların biri yakıtlı iken 3’ü elektrikli motora sahiptir. Yaklaşık 15 öğrenci ile çalıştığımız bu proje yaklaşık 30.000 TL maliyet ile Erzincan valiliğimizin desteği ile gerçekleşmiştir” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 5 sene önce

    Üniversite okuyan insanların şunları proje diye yapması, oradaki koca koca adamların bunlara ilgi göstermesi ve haber olması bu ülkeye utanç olarak yeter. Adı üniversite bak. Köpükten gövdeye iki tane elektrik motoru takınca uçak mı oldu? İlkokulda yapıyorduk bunları

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    Üniversitenin yaptığı iş ilkokul çocuklarının elişi çalışmalarına benziyor ! Samsun üniversitesi de uğraşıyor ama adamlar gerçek uçak tasarlıyor en azından komedi şeyler değil

    Cevapla
  3. 5 sene önce

    Bir üniversiteye yakışmayacak uyduruklukta gözüküyor maalesef, haber değeri bile taşımıyor olabilir.

    Cevapla
  4. You tubda kolej videoları var amatör videolar var biraz onlara baksaydilar bari

    Cevapla
  5. Eee arkadaki osprey, öndeki chinook, telif yemesek bari…

    Cevapla
  6. 5 sene önce

    Bu ne djfgbdfbgfdg

    Cevapla
  7. 5 sene önce

    Uçağa bak. Amerikalılar,Almanlar bizi kıskanıyordur şimdi.

    Cevapla
  8. 5 sene önce

    Adamlar bunun gerçeğini (V-22) 30 yıl önce yapıp uçurdular. Bu insanların bjndan haberi vardır sanırım.

    Cevapla