featured

DELTA KASIRGAYLA YARIŞTI VE KAZANDI

Delta her zaman adı ile gurur duyar ama fırtına sırasındaki uçuşu olağan dışıydı.
Çevrimiçi takip servisi FlightAware.com’a göre; 431 sayılı Delta uçağı, New York JFK Havalimanı’ndan 8:12’de kalkarak Irma kasırgasından önce San Juan’a varabilmek için yarıştı.
Boeing 737-900 tipi uçak, 185 mph rüzgarlı 5 ci kategori Irma’ya doğru yöneldi. Karayipler boyunca Florida’yı etkisi altına alan ve şimdiye kadar kaydedilen en güçlü ikinci fırtına önündeydi. New York’tan havalanan ve Porto Riko’daki San Juan’a giden yolcu uçağı, inerken Irma kasırgasının içinden geçti.
Dünyadaki tüm uçuşların canlı izlenebildiği flightradar’daki kayıtlarda, uçak kalkış öncesi 27 dakika taxi’deydi. 3 Saat 49 dakika süren uçuş bir flimden daha heyecanlıydı.
Pilotlar adayı hedefledikçe, Irma’nın kırmızı-sarı-ve yeşil karmaşası radarda önlerine çıktı. Zamanlama muhteşemdi ve uçak öğlen 12.01’de hafif yağmur altında, 9 km görüş mesafesinde ve 31 knot rüzgarla indi.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ delta hurricane flight e1504728886951
40 Dakikalık hızlı bir dönüş sonrasında, San Juan’dan JFK’ya 302 No.lu uçuş için 24 No.lu kapıdan push back yapıldı.
ABD Ulusal Hava Dairesi, 1928 yılında Guadeloupe, Porto Riko ve Florida’da 2 bin 748 kişinin ölümüne yol açan San Felipe kasırgasından bu yana Porto Riko’nun Irma büyüklüğünde bir kasırga görmediğini duyurdu.
https://youtu.be/VvAMZdvbgbU
 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir