featured

Delta Havayolları’ndan hava taksi yatırımı

 

Delta Havayolları, evden havalimanına hava taksi servisi geliştirmesi için Joby Aviation’a 200 milyon dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor.

Delta Havayolları, bir hava taksi startup’ı olan Joby Aviation’a evden havalimanına hava taksi servisi geliştirmesi için 60 milyon dolar yatırım yapacak. Şirket, bu yatırımın ilerleyen dönemlerde 200 milyon dolara kadar çıkabileceğinin altını çiziyor. Joby Aviation’ın beş yolcu kapasiteli eVTOL (elektrikli ve dikey iniş-kalkış yapabilen) bir aracın geliştirme sürecinde olduğu biliniyor.

Kendi evden havalimanına hava taksi servisini geliştirme aşamasında olan Joby ile Delta arasındaki anlaşma beş yıllık bir süreyi ve İngiltere ve ABD’yi kapsıyor. Anlaşmaya göre Joby, Delta ile anlaşması kapsamında sunacağı hava taksi hizmetinin yanı sıra kendi hava taksi hizmetini de ayrı bir şekilde işletebilecek. Joby’nin Delta hava taksileri ilk olarak New York ve Los Angeles’ta kullanılmaya başlanacak.

Joby CEO’su JoeBen Bevirt, Manhattan’dan JFK havalimanına araçla gitmenin 50 dakika sürdüğünü, Joby hava taksileri ile bu sürenin 10 dakikaya indiğini, yolcuların “muhteşem bir manzara eşliğinde” yolculuk edeceklerini belirtiyor. Öte yandan, drone ile helikopter arası bir forma sahip olan araç henüz havacılık otoritelerinden onay alabilmiş değil.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir