featured

Delta Airlines’tan antimikrobiyal tepsi uygulaması

Delta Airlines yolcuları, havalimanlarında güvenlik noktalarından geçişte eşyalarını antimikrobiyal kutulara koyacak.
Delta Airlines, yolcuları için ana havalimanlarında güvenlik kontrol noktalarına antimikrobiyal plastik kutular koyacak. Delta ve Ulaşım Güvenliği İdaresi (TSA) işbirliğiyle uygulama Atlanta Hartsfield-Jackson  Havalimanı’nda başlayacak.
Finlandiyalı ve İngiliz araştırmacıların 2018 yılında yaptığı bir araştırmada, güvenlik kontrol noktalarında x-ray cihazlarından geçişte yolcu eşyalarının konulduğu plastik kutular, virüs açısından riskli görülmüştü. Hatta bu kutularda, tuvalet yüzeylerinden daha fazla virüs tespit edildi.
Bunun üzerine üretilen antimikrobiyal kutularda bir katkı maddesi kullanılarak virüs riski en aza indirildi. Ancak Ulaşım Güvenliği İdaresi yolculara, güvenlik kontrol noktalarından geçişten önce ve sonra ellerini yıkamalarını ve mümkün olduğu kadar ceplerinde taşıdıkları cüzdan, anahtarlık, telefon gibi eşyaları çantalarında bulundurmalarını tavsiye ediyor.
Delta Airlines ve TSA işbirliğiyle kullanıma sunulacak olan antimikrobiyal kutular Atlanta Havalimanı’ndan başka Minneapolis / St. Paul, Los Angeles, New York LaGuardia ve JFK havaalanlarına yerleştirilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir