featured

Delta Airlines çalışanlarına toplam 100 milyon dolar dağıtacak

 

Delta Air Lines çalışanları, 2021 boyunca gösterdikleri çabaları taktir etmek için Pazartesi günü, Çalışanları Takdir Günü olarak da bilinen 1.250 dolar kâr paylaşım ödemesi alacak.

Geçen ay CEO Ed Bastian, çalışanlarını Delta Havayollarının 95 yıllık tarihindeki “en zor yıl” olarak tanımlanan yılda “eşsiz hizmet” sağladıkları için övdü. Delta’ya göre ödemenin toplamı 100 milyon dolardan fazla.

Bastian, Ocak ayında yaptığı açıklamada, şirketin yalnızca yılın ikinci yarısında kârlı olmasına rağmen, taşıyıcının mevcut tüm çalışanlarına bir kerelik kâr paylaşımı ödemesi sunabildiğini söyledi.

Bastian, “Sizlerin olağanüstü çabaları sayesinde, 2021’in ikinci yarısında kâr bildirecek tek büyük ABD havayoluyuz.” dedi.

CEO, özellikle “havayolunun şimdiye kadar karşılaştığı en zorlu ortamlarından biri de dahil olmak üzere devam eden zorluklar sırasında bunun gerçekten dikkate değer bir başarı olduğunu ekledi.

Çalışanlara fonlarla ilgili kısa bir video klipte Bastian, tüm yıl boyunca çalışanların 1.250 dolarlık ödemenin tamamını alacağını açıkladı. Ancak şirkete yıl ortasında veya daha sonra katılan çalışanlar, bu miktarın yarısını alacak.

Çalışanlara verilen “teşekkür” ödemesi, büyük ölçüde sendikasız Delta ile ABD’nin en büyük uçuş görevlileri sendikası arasında yeni bir çatışma patlak verdiği sırada geldi. Sendika, Delta’yı Covid virüsüne yakalandıktan hemen sonra çalışanlarına işe dönmeleri için baskı yapmakla suçluyor.

Delta, geçen ay ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine (Centers for Disease Control and Prevention) virüse yakalanan aşılı kişiler için önerilen karantina süresini 10 günden 5 güne düşürülmesi için lobi yaptı. Bastian ve diğer Delta yetkilileri, 10 günlük karantina standardın “işgücü ve perasyonları önemli ölçüde etkileyebileceğini” söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 sene önce

    Bizim patronda insanlari çalıştırsın parasini vermesin ,mezarına edecek( büyük)binlerce insan var.

    Cevapla