featured

Delta 12 adet Airbus A220 siparişi verdi

 

Delta Airlines Boeing’e büyük bir sipariş verdikten bir gün sonra, Salı günü yaptığı açıklamada, Boeing’in Avrupalı ​​rakibi Airbus’tan 12 jet daha sipariş ettiğini söyledi.

Delta, Airbus A220 için önceki seçenekleri 2026’dan itibaren teslim edilecek kesin siparişlere dönüştürdü. Anlaşma, Londra yakınlarındaki Farnborough International Airshow’da duyuruldu.

Kanadalı Bombardier tarafından geliştirilen A220, 130’a kadar koltuğa sahip ve bölgesel bir jetten daha büyük, ancak Boeing 737 Max’ten daha küçük.

Delta yaptığı açıklamada, hala ABD güvenlik düzenleyicileri tarafından onaylanmayı bekleyen en büyük Max versiyonundan 100 adet alacağını duyurdu. Bu, Delta’nın 2011’den beri ABD merkezli Boeing’e ilk siparişiydi.

Delta, her iki siparişin şartlarını açıklamadı. Boeing siparişi 13,5 milyar dolar değerinde olacak ve Airbus, havayolları önemli indirimler alsa da, liste fiyatlarında 1 milyar dolar üzerinde bir sipariş olacak.

ABD hava yolculuğu, pandeminin en kötüsünden yaklaşık %90 oranında kurtulurken, havayolları eskilerinden daha fazla yakıt verimli olan yeni uçaklar satın alıyor.

Siparişler, pandemi başladığından beri ağır borç alan havayollarına daha fazla borç ekliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir