featured

Cumhurbaşkanlığı uçağı ile aktarmasız en uzun VIP uçuş!

Havacılık dünyasının gündeminde Etiyopya Havayolları’nın Addis Ababa – Nairobi seferini gerçekleştirirken düşen ve sonrasında tüm dünya genelinde uçuşları yasaklanan Boeing 737 MAX 8 olsa da, gökyüzünde binlerce uçak var.
Son yıllarda havayolu şirketleri dünyanın en uzun uçuşlarını gerçekleştirerek yeni rekorlara imza atarken, bu kez bir rekor haberi ülkemizden geldi. Bu rekoru gerçekleştiren uçak ise THY’den değil, Cumhurbaşkanlığı VIP uçak filosundan.

Cumhurbaşkanlığı uçağı ile aktarmasız en uzun VIP uçuş!

Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen ve 49 kişinin şehit olması ile sonuçlanan hain terör saldırısı sonrasında Türkiye’den bir heyet Yeni Zelanda’ya gitti.
Cumhurbaşkanlığı filosunda uzun süredir yer alan TC-CAN tescilli Airbus A340tipi uçak ile gerçekleştirilen bu yolculuk 19 saat 36 dakika sürdü. Böylece TC-CAN’ın yaptığı bu uçuş aktarmasız en uzun VIP uçuş olarak tarih geçmiş oldu.
Atatürk Havalimanı’ndan başlayan uçuş Christchurch Havalimanı‘nda son buldu. (shiftdelete)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. O kadar mesafeye özel uçakla gitmenin ne manası var? Vatandaş vergilerini vatandaşa şirin gözükmek,tribünlere oynamak,seçim için savurun bakalım nereye kadar? Hal ortada borç içinde yüzüyoruz. Yaşanan olay tam bir vahşet tabii ki kınıyoruz ama bizim ülkemizde de onlarca bombalama,katliam oldu,yüzlerce insan katledildi,onlar da insan ve müslümandı, hangi ülke ki içlerinde müslüman ülkeler de var bizi ziyarete geldi ki hemen biz gidiyoruz? Müslümanların hamisi biz miyiz? İslam dünyası bunu kabul etmediği halde biz niye bu işi yapıyoruz? Geçen hafta şehitlerimiz oldu maalesef onlara gitselerdi ya niye gitmediler?

    Cevapla