featured

Cumhurbaşkanın'dan Antalya'ya üçüncü havalimanı müjdesi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Antalya’ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli. Havalimanını inşallah 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz”
Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya hızlı tren projesinin etüt çalışmalarının da 4 kesim halinde ayrı ayrı devam ettiğine değinen Erdoğan, Antalya Havalimanı’nın iç ve dış hatlar terminal binasını büyüterek yıllık 35 milyon yolcu kapasitesine ulaştırdıklarını anımsattı.
Antalya’ya ikinci bir havalimanı olarak Gazipaşa Havalimanı’nı kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, “Antalya’ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli. Havalimanını inşallah 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz.” dedi.
Antalya’nın 2003 yılında 10 milyon 371 bin olan Antalya Havalimanı yolcu trafiğinin 31 milyon 566 bine ulaştığını anımsatan Erdoğan, aynı şekilde yılda 1,5 milyon yolcu kapasitesine sahip Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın da 1 milyon 215 bin yolcu trafiğini yakaladığını söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir