featured

Corendon Sport Talks 3. bölümde Altınordu Futbol Kulübü’ne konuk oldu

Seyit Mehmet Özkan: “Corendon Airlines’ın desteği sayesinde yurtdışında daha fazla turnuvaya katılacağız”

Spor dünyasından saygın isimleri Youtube kanalında yayınladığı Corendon Sport Talks’ta ağırlayan İlklerin Havayolu Corendon Airlines, üçüncü bölümde ise “Geleceğe Uçuş Sponsoru” olduğu Altınordu Futbol Kulübü’nün tesislerine konuk oldu.

Türkiye’de maç anlatan ilk ve tek kadın spiker Başak Koç, Altınordu Futbol Kulübü ile ilgili merak edilen tüm konuları, Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Altınordu FK CEO’su Barış Orhunbilge’ye sorma fırsatı buldu. Ayrıca A Takım’ın başarılı oyuncusu Enis Destan ve U19-U18 takımının başarılı oyuncusu Tayfun Tatlı da Corendon Sport Talks’ta açıklamalarda bulundu.

Seyit Mehmet Özkan, Altınordu FK’nın fark yarattığı en önemli alanlardan birinin yurtdışı turnuvalara katılım olduğunu söylerken, Corendon Airlines’ın verdiği destek ile birlikte katılacakları turnuva sayısının iki katına çıkacağını vurguladı.

“Bu toprakların çocukları, kendilerine sevgi gösterilirse sürdürülebilir başarılar elde edebilirler”

Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın Corendon Sport Talks’taki açıklamaları ise şu şekildeydi:

“Çocuklar benim için gençleşmek demek. Artık biliyorum ki bu toprakların çocukları, kendilerine iyi imkanlar verilirse, sevgi gösterilirse mutlaka ve mutlaka Avrupa’daki ve dünyadaki yaşıtları kadar başarılar kazanabilirler, hatta sürdürülebilir başarılar elde edebilirler.

Kulübümüz, kuruluş misyonu itibarıyla bir sosyal bir girişim. Çocuklarımızın geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu misyonumuz çerçevesinde, spor sponsorluklarına büyük önem veren Corendon Airlines’tan da büyük güç alıyoruz. Çünkü Altınordu FK’nın çocuklarımızın gelişimindeki fark yaratan yönü, çeşitli yaş gruplarındaki takımları ile yurtdışındaki turnuvalara sıklıkla katılmasıdır. Corendon Airlines’ın desteği sayesinde pandemi öncesinde 25 turnuvaya katılan kulübümüz, şartlar normale döndüğünde 50 turnuvaya katılabilecek. Bu, çocuklarımızın gelişimi için çok önemli. Çünkü yurtdışındaki yaşıtlarıyla daha fazla maçta karşılaşabilecekler. Geleceğe Uçuş Sponsoru’muz olan Corendon Airlines’a çok teşekkür ediyoruz.”

“142 futbol okulumuzda 13.000’e yakın öğrenci temel futbol eğitimi alıyor”

Altınordu’nun Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra kurulan ilk kulüp olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Altınordu FK CEO’su Barış Orhunbilge ise açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Altınordu, Eczacıbaşı ailesinin üyeleri ve arkadaşları tarafından kurulan, Cumhuriyet’in ilk kulübü. Kulübümüzün kuruluş tarihi 26 Aralık 1923. Kulübümüz, çocuklarımızı sporla buluşturma noktasında sosyal bir misyona da sahip. 2021 yılı itibarıyla 142 futbol okulumuzda 13.000’e yakın öğrencimiz var. Bu okullarımızda yetenekli görülen çocuklarımız da Altınordu Futbol Akademisi’nin bir parçası oluyor. Bu akademide yerleşik bir şekilde nitelikli futbol eğitimi alan sporcularımız da A Takım’a ve hatta sonrasında Avrupa kulüplerine geçiş yapıyor.

Altyapı takımlarımızda yer alan çocuklarımız, Avrupa’nın en önemli kulüplerinin de sahip olduğu bilimsel antrenman tesislerinde temel futbol eğitimi alıyorlar. Kanıta ve kayıta dayalı çalışma teknikleri ile birlikte çocuklarımızın gelişimini de bilimsel ve modern bir şekilde takip ediyoruz.

Ayrıca tesislerimizdeki örnek yaşam alanlarımız sayesinde çocukların doğadan kopmamasını da sağlıyoruz. Çocuklar, tarım alanlarımızdaki bitkilerin yetişmesini yakından görüyor, aynı zamanda da tesislerimizdeki inek, tavuk ve ördek gibi hayvanların bakımını gözlemleyebiliyor. Bu sayede çocuklarımız hayata tanıklık edebiliyor. Çocuklarımızın en çok eğlendikleri alanlardan biri de bu.”

“Corendon Airlines, U12 İzmir Cup’a da çok değerli katkılar sağlıyor”

Corendon Sport Talks izleyicileri için Altınordu FK ekosisteminin en önemli projelerinden U12 İzmir Cup’ı da anlatan Barış Orhunbilge, Corendon Airlines’ın katkılarını da şu şekilde özetledi:

“U12 İzmir Cup, Avrupa futbolunun en önemli markalarından biri haline geldi. Bu turnuvada Avrupa’nın saygın kulüplerinin U12 takımlarını ağırlıyoruz. Tabii ki bu tip bir turnuvayı gerçekleştirebilmeniz için takımlara kapsamlı imkanlar sunmanız gerekiyor. Onları tesislerimizde ağırlarken ulaşım alanında da Geleceğe Uçuş Sponsorumuz Corendon Airlines’tan destek alıyoruz. Corendon Airlines turnuvaya çok değerli katkılar sağlıyor.

Hayatın normale döneceği günlerde Corendon Airlines’ın desteğiyle turnuvaya katılacak takımların direk uçuşlarını da sağlayacağız. Ayrıca misafir oyuncuların ailelerini de buraya getirmeye çalışacağız. Bu sayede U12 İzmir Cup’ı Avrupa futbolunun merkezlerinden biri haline getirmeye devam edeceğiz.”

“Altınordu’nun felsefesi süreç, üretme ve yetiştirme odaklı”

Altınordu FK CEO’su Barış Orhunbilge, A Takım çalışmaları hakkında da görüşlerini şu şekilde ifade etti:

“A Takım düzeyindeki yaklaşımımız, ülkemizdeki futbol konjonktüründen çok farklı. Bizim felsefemiz süreç, üretme ve yetiştirme odaklı. Diğer kulüpler ise daha çok ithalat, kazanma ve yarışmaya konsantre oluyor. Üst ligde 16 yabancı, bizim ligimizde ise 5 yabancı oyuncu takımlarda oynayabiliyor. Biz ise tamamen Türk sporculara odaklanıyoruz. Küçük yaş gruplarımızdaki oyuncuların hayali hep Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Berke Özer ve Barış Alıcı’nın yolunu takip etmek. Biz de onların hayallerini gerçekleştirmesini istiyoruz.”

“Performansımı özkaynak düzeninde aldığım eğitimlere borçluyum”

Altınordu FK formasıyla bu sezon TFF 1. Lig’de çok başarılı performans gösteren forvet Enis Destan, futbol eğitiminin A Takım performansına yansımasıyla ilgili şunları söyledi:

“Şu an A Takım’da gösterdiğim performansı özkaynak düzeninde aldığım eğitimlere borçluyum. Bu sezon maçlarda yaptığım hareketler, antrenmanlarda yaptığım tekrarların sonucu. Kendimi daha da geliştirmek için çalışıyorum.”

“Avrupa’daki yaşıtlarımız kadar kaliteli eğitim alıyoruz”

Altınordu FK U19-U18 takımının orta saha oyuncularından ve Türkiye çapında kendi yaş grubunun en çok öne çıkan isimlerinden biri olan Tayfun Tatlı ise Corendon Sport Talks’ta şunları söyledi:

“Kulübümüzde Avrupa’daki yaşıtlarımız kadar kaliteli futbol eğitimi alıyoruz. Örneğin orta saha oyuncuları olarak çevre kontrolü, hızlı düşünmek ve harekete geçmek olarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Altınordu FK olarak fark yarattığımız nokta da bu oluyor.”

Altınordu FK CEO’su Barış Orhunbilge eşliğinde tesisleri gezen Corendon Sport Talks moderatörü Başak Koç, spor tutkunları için küçük yaş gruplarındaki sporcuların tiyatro, drama, karikatür, grafiti ve müzik gibi alanlarda çalışmalar yaptığı alanları da gezdi.

Corendon Airlines, fark yaratan ve ilklere imza atan spor insanlarını Corendon Sport Talks’ta ağırlamayı sürdürecek.

Corendon Airlines, geçmişten bugüne, yurtiçi ve yurtdışında Anadolu Efes Spor Kulübü, Beşiktaş TRC İnşaat Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, Alman FC. Nurnberg Futbol Takımı, Aytemiz Alanyaspor Futbol Takımı, Antalyaspor Futbol Takımı, Altınordu Futbol Kulübü, Bike Aid Bisiklet Takımı, Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Türk Korfbol Takımı, Akdeniz Üniversitesi Kadın Hentbol Takımı, ITU Honeybees Quidditch Takımı, ITU Ultimate Frizbi Takımı, Corendon-Circus Bisiklet Takımı, Hollanda Kadın Milli Voleybol Takımı, Hollanda Milli Buz Hokeyi Takımı, Haarlem Corendon Kinheim Beyzbol Takımı ve profesyonel yol bisikleti yarışı Tour of Antalya’ya sponsorluk desteği vermişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir