featured

Çocuklara en iyi uçuş deneyimini yaşatmak elinizde

Yaz tatili yaklaşırken çocuklu aileler ulaşım kabusu yaşıyor. Çoğunlukla aktarmasız uçuşlara yönelen aileler, uçuş sürelerini dikkate alarak daha çok  yakın destinasyonları tercih ediyor.
Tatil yaklaşırken aileleri ağırlayacak havayolu şirketlerine ve personeline en az aileler kadar büyük görev düşüyor. Havayolu şirketlerinde bu gibi durumlar için bazı çalışmalar mevcut. Çocuklar için oyuncak setleri, boyama kitapları, özel yemekler bunların başında geliyor. Yine kabin içi eğlence sisteminde yayınlanan çizgi filmler ve oyunlar minik yolcuların favorisi
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ COUKPeki aileler ne yapmalı?
1- Havalimanına gitmeden kendisine mutlu bir uçuş hikayesi anlatın.
2- Puset ve çocuk yemeği gerekiyorsa önceden havayolu şirketine bu durumu bildirin.
3- Uçağa alım sırasında bebekli ailelerin öncelikli olduğunu unutmayın.
4- Hava basıncını iyi anlayın. İniş ve tırmanışlarda çocuğunuzun basınçtan etkilenmemesi için yiyecek ve içecekler vererek kulaklarını eşitlemesine yardımcı olun.
5- Aşırı şekerli yiyeceklerden uzak durun. Ani kan şekeri değişimleri çocuğunuzu rahatsız eder. Bunların yerine kuru meyveyi deneyin.
6- Bebek bezini aşırıya kaçmadan değiştirin. Hoş olmasa da nem çocuğunuza iyi gelecektir. Ve devamlı tuvalete gitmek yine bebeğinizi rahatsız eder.
7- Favorisi olan yemeklerden sipariş vermeye çalışın ve sevdiği başka atıştırmalıklardan yanınızda bulundurun.
8- Uçuş sırasında alacağı yeni bir oyuncak dikkatini bu yöne vermesini sağlayacak ve uçuş sırasında bu yeni oyuncağı ile oynayacaktır.
9- Oyuncaklarını seçerken Lego gibi küçük parçalı oyuncakları tercih etmeyin. Yere düştüğünde kendisi almaya kalkabilir ve koltuk aralarına kendisini sokabilir .
10- Teknolojinin gelişmesiyle mobil cihazlar da ailelere büyük destek oluyor. Tablet veya telefonlara yüklenecek olan çeşitli oyunlar, müzik veya çizgi filmler yine çocuğunuz için uçuş sırasında eğlenmesine sebep olacaktır.
Yinede favoriniz boyama kitabı ve kuru boya olsun.
11- En önemli uçuş hazırlığınız ise çocuğunuzun steril bir şekilde seyahat etmesi için gerekli malzemeleri yanınıza almanızdır. Çocuk bezi, pudra, mendil vb. Uçaklar her seferden gelişlerinde temizlik ekipleri tarafından temizlense de yine de yeterince steril olmamakta.
www.youtube.com/watch?v=y7jj5T1WxkQ
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir