featured

Çin’den yeni bir rekor: 11 ayda 70 milyar kargo

Çin’de kasım ayı ortası itibarıyla gönderilen kargo sayısının 70 milyar adetle 2019 yılında gönderilen toplam kargo sayısını geride bıraktığı bildirildi.

Çin Devlet Posta Bürosu’ndan açıklanan verilere göre, 16 Kasım itibarıyla Çin’de işlem gören kargo adedi 70 milyarı geçerken bu sayı, geçen yılki toplam kargo sayısının üzerine çıktı.

Özellikle son üç ayda ülke genelindeki kargo sayısında büyük artış görüldüğü, bu yükselişin arkasında e-ticaretteki hızlı büyümenin bulunduğu belirtildi.

Veriler, bu yılki “11.11” alışveriş festivaline, çeşitli e-ticaret platformlarındaki yaklaşık 5 milyon mağaza ile 250 bin markanın katıldığını gösterdi.

1-11 Kasım günlerini kapsayan alışveriş festivalinde işlem gören kargo sayısı 3 milyar 965 milyonu aşarken, sadece 11 Kasım gününde yapılan kargo işlemi sayısı, geçen yıla göre yüzde 26,6 artışla 675 milyona ulaşarak rekor kırdı.

Çin’de kargo sektöründe bu yıl paketleme ve nakliye sürecinin tamamına yakınında dijitalleşmeye geçildiği de ifade edildi. Diğer yandan, Çin Devlet Posta Bürosu, bu yıl Çin’de gönderilen kargo adedinin 80 milyarı aşmasının beklendiğini açıkladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir