featured

Çin ile Türkiye arasında hava trafiği daha da artacak

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Çin’de geçen yıl yapılan 60’ın üzerinde Türkiye tanıtım faaliyetiyle beraber 2018’i rekorla kapattıklarını belirterek, “400 binin üzerinde Çinli turist Türkiye’yi ziyaret etti. Hedeflerinin bu yıl için Çinli turist sayısında 500 bini geçmek, önümüzdeki yıllarda bir milyon hedefine ulaşmak.” dedi.

Çin ile Türkiye arasında uçuşlar artacak.

Çin-Türkiye arasında hava yolu şirketlerinin sefer sayılarının artmasına değinen Önen, Çinli hava yolu şirketlerinden China Southern Airlines’ın, Pekin-İstanbul ve Vuhan-İstanbul seferlerini, Sichuan Airlines’ın da Çıngdu-İstanbul seferlerini başlattığını hatırlatarak, ”Yine inşallah başka bir hava yolu şirketi de başka bir şehirden İstanbul’a planlamasını yapıyor.”

Önen, Türk Hava Yollarının (THY) uçuş frekansının artırılması için Çin’deki havacılık otoritelerinde karşılaştıkları bazı pürüzlerin giderildiğini belirterek, THY’nin kadim İpek Yolu’nun başlangıcı, Toprak Askerler (Bingmayong) ve 13 asırlık Şian Ulu Cami’nin bulunduğu Şian ve liman kenti Şiamın’a seferlere başlaması için girişimler yapıldığını kaydetti.

“İnşallah, 2019’da hiç olmazsa bir şehre uçmayı hedefliyoruz. 2020’de veya diğer yıllarda da inşallah diğer şehirlere uçmak için kapasiteyi zorlayacağız.” diyen Önen, bu şekilde mevcut yolcu kapasitesine denk bir kapasitenin daha ekleneceğinin altını çizdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir