featured

CİMER TEKNİK A.Ş DEKİ HAKSIZLIK İÇİN DEVREYE GİRDİ

Bildiğiniz üzere Teknik A.Ş ile Özçelik İş sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi sonrasında,daha önceleri dayanışma aidatlarını eksiksiz ödeyen bazı Teknik A.Ş çalışanlarına Temmuz-Ağustos-Eylül aylarına yönelik farklar ile İmza parası olarak adlandırılan 5000 Net ücreti verilmemişti.
Sayıları net olarak bilemediğimiz bu çalışanların bazıları insan kaynakları bölümüne dilekçe yazıp mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmelerine rağmen kendilerine İnsan kaynaklarından hiç bir cevap verilmediğinden CİMER başvurusunda bulundular.
Cimer bu başvuruyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletiyor.  Bakanlık ise konuyu kendi bünyesinde ki Pendik hizmet müdürlüğüne yollayarak incelenmesini istiyor. Pendik Hizmet Müdürlüğü tarafından aranan …… isimli teknisyen arkadaşımız, durumu yetkili kişiye detaylı bir şekilde anlatıyor ve arzu ederseniz bordrolarımı size iletebilirim diyor.
Pendik Hizmet Müdürlüğü yetkilisi, gerek yok biz şirkete müfettiş yollayıp konuyu araştıracağız diye cevaplıyor.
Burada önemli olan kişisel mağduriyetlerini, kendi bağlı müdürlüğüne ve insan kaynakları departmanına kadar taşıyarak hiyerarşik düzeni takip eden bu mağdur çalışanlara cevap vermeyi bile gereksiz bulan insan kaynakları bakalım soruşturmaya ne cevap verecek?
Konuya tam olarak vakıf olamayan okurlarımız,aşağıda linkini verdiğim THY’de Yasalar Geçerli Değil mi? (lütfen tıklayınız) 
Başlıklı yazımızı okuyarak konu ile ilgili daha detaylı bilgiye erişebilirler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. 5 sene önce

    şikayet edeni yakında şutlar şirket. burası danimarka değil .

    Cevapla
  2. Konu her ne kadar kural tanımazlık ve hukuksuzsa da CİMER ler, basbakanlik varken BİMER ler toplumu jurnal ve ispiyona tesvik eden, dogru veya değil bir çok konuda çamur at izi kalsın tarzinda kullanilan, hukuk devletinde olmaması gereken uygulamalarıdir.Hukuk devletinde hakkını kanuni olarak mahkemelerde ararsın ve bulursun.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Bahsettiğiniz durumlar dışında ben CİMER ve BİMER’i çok kullandım. İşe de yarıyor. Mesela en son yaşlı bir yakınım unutkanlıktan dolayı bankadan kredi çekip durmuş. Şuan eline aylığından sadece 200 lira kalıyor. Cimer’den 60 yaş üstündekiler kredi çekerlerken eşlerinin onayının alınması için ricada bulundum. Durum BDDK’ya iletilmiş.

      Cevapla
  3. 5 sene önce

    Tebrik ediyorum, haber gibi haber. kutlarım.

    Cevapla
  4. Cuma seni allaha sikayet ediyorum

    Cevapla
  5. 5 sene önce

    Sefa abi gerçekten senden Allah razı olsun. Rabbim bu yöneticilere hidayet ihsan eylesin. Umut ediyorum ki şirketimiz inşallah daha da büyür. Fakat çalışanlar olarak yani teknisyenler olarak mutsusuz asla şükürsüz değil ama mutsusuz peki neden? Cevabı hepimizin bildiği klişe mevzular. İnanıyorum ki bu memleketin bayrağını üzerinde taşıyan uçaklar daha çoğalır daha da büyür. İnşallah birileri gazımızı almaya değilde hatrımızı sormaya birgün gelir.(Domatesin kilosunu aynı fiyata alanlar) selam ile…

    Cevapla
  6. Kimi kime şikayet etmişler anlamadım

    Cevapla
  7. 5 sene önce

    Yazık oldu

    Cevapla
  8. 5 sene önce

    Eğer bu iş çözülürse en az 2000 kişi sendikaya aidat vermekten vazgeçer

    Cevapla
    • Aidattan vazgeçemez mecbur ödeyecek dayanışma aidatını yetkili sendikaya sadece üye olarak sayamicak sendika..

      Cevapla
  9. 5 sene önce

    Sevgili ağabeyim sizi teknik inanılmaz seviyor. Bize anlatılanlardan çok daha değerli biriymişsiniz. Babası oğluna bu kadar yardım etmez. Kim bilir kimler le kötü oldunuz? Allah sizden razı olsun. Bu anlamda bir hadis vardır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. .

    Cevapla
  10. 5 sene önce

    Teknik A.Ş de binlerce kişi bu rezil toplu iş sözleşmesinden sonra dayanışma aidatı ödeyerek sendikaya istenmiyorsun mesajı verecekti. Bu nedenle sendikadan istifa edip dayanışma aidatı verilmesin diye eski dayanışma aidatı verenleri mağdur edip göz korkutmaya çalıştılar.

    Cevapla