featured

China Southern, 2 yıl sonra Türkiye'ye dönüyor

2016’da Türkiye seferlerini durduran Çin’in en büyük havayolu şirketi China Southern, 2 yıl sonra Türkiye’ye dönüyor. Şirketin Türkiye uçuşlarına başlamasına sayılı günler kaldı. China Southern’in Türkiye’ye yapacağı sefer sayısı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Çin ziyaretinde de gündeme geldi.
Çin’in en büyük havayolu şirketi China Southern, Eylül ayında Türkiye’ye dönme kararı aldığını açıkladı. China Southern’in ilk seferi 20 Aralık 2018’de yapılacak. Şirketin Pekin-İstanbul hattında uçuş planladığı öğrenilirken haftalık sefer sayısının da 3 olacağı belirtildi. Çinli şirket Türkiye seferlerini 2016 yılında durdurmuştu.
Önce 3 gün sonra her gün sefer yapmasını öngörüyoruz
China Southern’un Türkiye’ye yapacağı uçuşlar Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Çin ziyaretinde de gündeme geldi.Ersoy, Çin’deki temasları çerçevesinde başkent Pekin’deki Ulusal Gösteri Sanatları Merkezi’nde Çinli gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çin’den Türkiye’ye China Southern Airlines havayolu şirketinin 20 Aralık itibarıyla uçuşlarına başlayacağını dile getiren Ersoy, bu şirketin ilk başta haftada üç gün, kısa bir zaman içinde de her gün sefer yapmaya başlamasını öngördüklerini ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir