featured

China Airlines, yarın 3.000’den fazla yolcuyu etkileyen greve gidiyor

Tayvan’ın önde gelen havayollarından biri olan China Airlines, yarın 3.000’den fazla yolcuyu etkileyecek bir greve gidiyor.
Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’nın aracılık edeceği bir toplantıda, Pilotlar Birliği Taoyuan’ın CAL şubesiyle görüşecek .
China Airlines başkanı Hsieh Su-chien liderliğindeki CAL, CNA’nın raporuna göre, çalışma saatleri ve primler de dahil olmak üzere tüm sorunlar masaya yatırılacak. Toplantıda başkan Lee Hsin-yen gibi üst düzey sendika yetkilileriyle bir araya gelecek.
Sendika yetkilisi Chen Po-chien,  “MOTC’nin müdahalesi nedeniyle, CAL’ın pilotların çalışma saatlerini azaltmak için uzun mesafeli uçuşların yönetimi konusunda esneklik dahil teklifler sunacağını öğrendik” dedi.
Grev öncesi,her iki taraf da bir zeytin dalı uzatırken, Chen, bugüne kadar uçuş sertifikalarını sendika ile yatırmış olan 200’den fazla CAL pilotunun desteğine sahip olan grevin devam edeceğini vurguladı.
Sendika ayrıca, CAL ile olan önceki ilişkilerine dayanarak, müzakerelerin sonucu konusunda iyimser olmanın zor olduğunu belirtti
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir