featured

Cengiz Topel nihayet açılıyor ? Yine sadece o ile uçak kalkacak!

16 aydır tarifeli seferlere kapalı olan Cengiz Topel Havalimanı, bu ay yeniden beklediği uçağa kavuşacak. İşte Cengiz Topel’in yolcusuz geçen son ay raporu.

Koronavirüs tedbirleri sonrası geçtiğimiz yıl mart ayı sonundan uçuşlar bazı merkezlerin dışında durdurulmuştu. Daha önce çeşitli sebepler nedeni ile kapanan Cengiz Topel Havalimanı bu kez koronavirüs salgını nedeniyle kapanmıştı. Cengiz Topel Havalimanı’ndan yapılan tüm uçuşlar durdurulmuştu.

251 UÇUŞ

Yolcu trafiğinin durduğu Cengiz Topel Havalimanı her şeye rağmen çalışmaya devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Mayıs ayında 340 uçuş yapılan havalimanında, Haziran ayında yapılan uçuş sayısı 251 oldu. Cengiz Topel Havalimanı’ndan ise tek bir yolcu bile geçmedi. 2021 yılının ilk 6 ayından yapılan uçuş sayısı ise 1402 oldu.

NİHAYET AÇILIYOR

Cengiz Topel Havalimanı’ndan Trabzon uçuşları, 11 Temmuz’da yeniden başlıyor. Trabzon –  Kocaeli arasında karşılıklı gerçekleşecek uçuşlar haftanın 3 günü (pazartesi, çarşamba ve pazar) yapılacak. Seferler, Trabzon Havalimanı’ndan pazar günü saat 07.55, pazartesi ve çarşamba günleri ise saat 08.25’te yapılacak. Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan ise pazar günü 10.05, pazartesi ve çarşamba günleri ise saat 10.35’te uçuşlar düzenlenecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 3 sene önce

    en az bir sabiha gökçen olma potansiyeli olan bir havalimanı. sırf s. gökçen etkilenmesin diye kulak arkası yapılıyor.. nereye kadar ?

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    Ulkenin en büyük sanayi kentinin havaalanından tek bir ile uçuş yapılıyor. Kentin denizini,havasını kirleten en çok vergi toplayan şehre yapılan en büyük ihanettir bu. Nerede yetkililer? Olmadık gereksiz yerlerde acılan gereksiz havaalanları var bu memlekette..

    Cevapla