featured

Çelik İş yönetimine temsilcileri serzenişte bulundu.

Sevgili çelik-iş yöneticileri;
Sekiz ayı aşkın süredir karşılıklı özveri ve çalışmalarımız sonucu THY Habom A.Ş.’de yetkili sendika sıfatı kazanmış olup şuan da TİS imzalama aşamasına kadar hep beraber geldik. Öncelikle bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
Çelik-iş iş yeri temsilcileri olarak son günlerde ki gelişmeler ve iletişim eksikliğinden dolayı yaşanan sıkıntıları dile getirmek için, bu bildiriyi kaleme alıyoruz.
Sendika ile ilk görüşmemizden itibaren hep vurgu yapılan ve üst düzey yöneticilerin birçok toplantı ve bilgilendirmelerde; neyi, ne kadar, nasıl alacağımıza beraber karar vereceğiz söylemleri ve yetmiş kişiyi aşan üye katılımıyla oluşturulan TİS taslağında istenilen şartlar, iş yerinde beklentileri üst düzeye taşımıştır. İlk yapılacak olan TİS ile istenilen herşeyin taviz vermeden alınamayacağının farkındayız, fakat amacımız üyelerin yüzde seksen oranında memnun olacağı TİS imzalamak olmalıdır.
Gelinen şuan ki noktada yapılan görüşmelerin detaylarını verilen tavizleri (bilet, sosyal yardımlar, müktesep konusu, ikramiye v.b.) temsil ettiğimiz sendika yetkilileri yerine, işverenden duymak bizi gerçekten üzmektedir. Temsilciler olarak bizimle daha fazla bilgi paylaşımı yapılmasını ve verilecek tavizlerden işverenin tutumuna karşı atılacak adımlardan haberdar olmak istemekteyiz. Yapılacak bu bilgilendirme ve alınacak ortak kararlar hem iş yerinde ki bilgi kirliliğini önleyecek hemde Çelik-iş’ in havacılık sektöründe gücüne güç katıp kalıcılığını sağlayacaktır.
                Kırmızı çizgimizi her ne kadar bir araya gelip belirleyememiş olsakta, temel saydığımız noktalar bilinmektedir. Kırmızı çizgimizin altında imzalanacak TİS’in herkes için sıkıntı yaratacağını belirtmek isteriz. Çalışanların bizlere desteği tamdır, biz TİS sürecini barış içerisinde sürdürmek istiyoruz fakat kırmızı çizginin altında imzalanacak TİS’in üyelere izahı mümkün olmadığı gibi temsilcilik görevimizi layıkı ile yerine getirmekte zorlanacağımızı, temsilcilik görevimizi gözden geçirmek zorunda kalacağımızı belirtmek isteriz.
                Çelik-iş’ in değerli yöneticileri;
                Bu imzalayacağımız TİS hem THY Habom A.Ş.’nin gidişatı  hem de Çelik-İş’in Havacılık sektöründe ki yerinin belirlenmesi açısından büyük önem arz ekmektedir.
                Bu sürecin hepimiz açısından en hayırlı şekilde sonuçlanmasını temenni eder, bundan sonraki süreçte daha fazla diyalog kurarak bilgi paylaşımı yapmanızı ümit ederiz.

THY HABOM A.Ş. Sendika Temsilcileri                                                                                           05.02.2014

Ferhan ÖNER                        Şükrü GÖKÇE          
N. Nabi DELİCE                     Yavuz EKİNCİOĞLU
Mustafa AKTAY                    M. Serhat ÜNAL
Deniz GÜNALTAY                 Sefer AYAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir