featured

Çavuşoğlu: Kabil havalimanı işletmesi özel güvenlik şirketine verilebilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Salı günü yaptığı açıklamada, Afganistan’ın Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın güvenliğinin sağlanması görevinin, Taliban’ın orada yabancı bir askeri varlığı istememesi halinde özel bir güvenlik şirketine verilebileceğini söyledi.

Taliban’ın havalimanının güvenliğini sağlayabileceğinden şüphe duyduğunu dile getiren Çavuşoğlu, NTV’ye verdiği röportajda, Taliban veya Afgan güçlerinin havalimanı dışında güvenliği sağlayabileceğini ve uluslararası toplumun havalimanının işletilmesi için güvenebileceği bir yapıya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, havalimanının insani yardım sağlamak, mahsur kalan sivilleri tahliye etmek ve Kabil’de diplomatik misyonları yeniden kurmak için gereken düzenli uçuşlara yeniden açılabilmesi için Türkiye’nin Katar ve ABD ile birlikte çalıştığını söyledi.

Ancak güvenliğin kilit bir sorun olmaya devam ettiğini ve havayolları ve onların sigortacıları koşulların yeterince güvenli olduğunu hissedene kadar ticari uçuşların asla devam edemeyeceğini vurguladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 3 sene önce

    “İşletme” ile “Güvenlik” aslında ayrı konular. Güvenlik belki işletmenin içine sokulabilir ama havalimanının tüm işletmesini “özel bir şirkete” verileceğini, Taliban’ın da buna razı geleceğini zannetmiyorum. Bence Çavuşoğlu yandaş SADAT Şirketine “iş çıkartmaya” çalışmakta “güvenliğin özel şirketçe sağlanması bağlamında”!!! ::((((

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    Bize ne ? Suriyeliden bize ne Iranlidan Afgandan bize ne.. biz de ileride ucak lastigine tutunup kacmaya mi calisalim ulkeden ?

    Cevapla