featured

CATHAY PACIFIC AIRWAYS'İN PİLOTLARINI DOLANDIRDI

Bir fon yöneticisi, Hong Kong merkezli ulusal havayolu Cathay Pacific Airways’in 6 pilotunu dolandırdı. Hem de 25 Milyon HK$ ve dün 8,5 yıl hapse mahkum edildi.
70 Yaşındaki Curtis Cheung, havacıları 1997 ve 1998 yılları arasında “Kwong Fai 88 Yatırım Programı”na çekmeden önce bir profesör olduğunu iddia etti. Fonların çoğunlukla Birleşik Devletler hazine tahvillerine yapıldığı yolunda pilotlara yalan söyledi. Her şey çok inandırıcı görünüyordu.
Cheung 1998’de kaçtı ve Amerika teslim etmedi, 3 yıl öncesine kadar. Daha önce 16 ayrı hırsızlık suçundan yargılanmıştı.
Mahkemede savcının anlattıklarına göre; her şey adamın 1997’de Pasific uçağında bir pilotla tanışmasıyla başladı ve ona sofistike fon programını anlattı. İşi karlı gören pilot, 6 kurbanı daha tanıttı. Hepsi yatırım yapmaya karar verdi. Şüpheli bir şekilde büyümeye başladılar ve paraları hakkında sorular yönelttiler.
Amerika doğumlu bir Çinli olan Cheung, Çin’den Macao Adası’na kaçtı. 2011’de Amerika’da olduğu tesbit edildi ve 2014’de iade edildi ama paralar asla kurtarılamadı.
Savcı, şimdi 60’larında olan bir çok kurbana ait raporları okudu. İçlerinde zihinsel ve fiziksel olarak iyileşemeyecek pek çok kişi var. Çoğunun hayatı mahvolmuş durumda.
Cheung’a gelince; avukatı, geçirdiği demans (bunama) hastalığı nedeniyle paraya ne olduğunu unuttuğunu söyledi ama ortada tıbbi bir kanıt yoktu. Ayrıca olaydan sonra kaçırıldığını iddia etti.
Hakim hepsinin saçmalık olduğunu söyleyerek en hafifletici faktörü vurguladı. Davalının ilk pilota ve diğerlerine parayı geri ödemesi gerekir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir