featured

Cathay Pacific ve Air Astana arasında codeshare anlaşması

Yeni codeshare ortaklığı, Hong Kong ve Almatı üzerinden  her iki havayolunun müşterilerine daha fazla seçenek ve kesintisiz bağlantılar sunacak.
Cathay Pacific ve Air Astana bugün, havayollarının Hong Kong ve Almatı merkezlerinden Kazakistan’a veya Kazakistan’dan seyahat edecek Cathay Pacific müşterileri  ve Asya ve Avustralya’daki destinasyonlara seyahat edecek Air Astana müşterileri için seyahat seçeneklerini artıracak bir anlaşma yaptıklarını duyurdu.
15 Mart 2018’den itibaren Cathay Pacific, “CX” kodu Air Astana‘nın Hong Kong ile Orta Asya’nın finansal ve kültürel kalbi olan Almatı arasındaki direk uçuşlarda ve ayrıca Almatı ve Kazakistan’ın başkenti Astana arasındaki bağlantılı hizmetlerinde yer alacak.
Air Astana, şu anda Hong Kong’tan Almatı’ya haftada iki kez salı ve cuma günleri uçuş gerçekleştiriyor, ancak 25 Mart’tan itibaren pazartesi günleri üçüncü bir servis ekleyerek frekansı artıracak.
Cathay Pacific aynı zamanda Air Astana’nın haftada 5 sefer düzenlediği Bangkok-Almatı (25 Mart’dan itibaren günlük uçuş) ve haftada 4 sefer düzenlediği Seul- Almatı seferlerini codeshare olarak gerçekleştirmesi  ile Hong Kong Kazakistan arasında seyahat eden müşterilerine  ek opsiyon sunmuş olacak.
Air Astana, “KC” kodunu, Hong Kong ve Sydney, Melbourne, Perth ve Singapur arasında faaliyet gösteren seçilmiş Cathay Pacific hizmetlerinde kullanacak.
Cathay Pacific Ticari ve Kargo Direktörü Ronald Lam, havayolu şirketinin yeni varış noktalarını büyülemek için uygun bağlantılar kurma konusundaki kararlılığının altını çizerek, codeshare ortaklığını memnuniyetle karşıladı.
Ronald Lam; ‘’Air Astana‘ya katılmaktan ve müşterilerimize Orta Asya’nın en büyüleyici ülkelerinden biriyle bağlantı imkanı sunmaktan memnunuz. Belt and Road Initiative’deki ayrıcalıklı rolü ile büyüyecek olan canlı ekonomisi ve güzel doğa manzaraları ile Kazakistan’ın hem iş hem de eğlence yolcuları için birçok ilgi çekici yeri var “dedi.
Air Astana Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Richard Ledger, “Dünya çapındaki mükemmel bağlantılarıyla, Cathay Pacific, Hong Kong üzerinden Asya ve Avustralya genelindeki erişimimizi genişletmek için ideal partnerimiz. Havayolu şirketleri, birlikte, sürekli olarak en yüksek müşteri hizmetleri standartlarını sağlayan  ödüllü bir üne sahiptir. Kazakistan ile dinamik Hong Kong arasındaki ekonomik ilişkinin yanı sıra, yolcularımıza daha fazla fayda sağlayacak geniş kapsamlı codeshare anlaşması ile işbirliğini güçlendirmekten büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.
Yeni codehare uçuşlarının biletleri Cathay Pacific ve Air Astana internet sitelerinden satışa sunulmaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir