featured

Çalınan Cessna T206H kalkıştan sonra düştü

Arjantin’de hafif bir uçak düştü ve içindeki beş kişinin tamamı öldü. Cessna T206H tipi uçağın Arjantin’in Chaco eyaletindeki uçuş kulübü olan Aeroclub de Villa Ángela’dan çalındığı ve kalkıştan kısa bir süre sonra havaalanından sadece 5 km uzakta düştü.

Olay, 18 Ocak günü erken saatlerde meydana geldi.

Uçağın yakıtının bittiği düşünülüyor. Uçağın irtifa kaybettiğini ve çarpma anında alevler içinde kaldığını gören iki yerel çiftlik işçisi, kazayı polise bildirdi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, çarpışmadan hemen önce bir yolcu uçaktan atıldı veya atladı, kalan dördü çıkan yangında öldü.

Tescil ismi LV-HKX olan Cessna T206H tipi tek motorlu uçak, yerel bir sığır çiftliğine ait ve yaklaşık 1,5 milyon dolar değerindeydi. Uçağın neden çalındığı henüz bilinmiyor ancak polis kaynaklarına göre uçağın enkazında bir tabanca ve bir uydu telefonu bulundu.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken ve uçuş kulübünün CCTV görüntüleri incelenirken, yerel savcı Sergio Rios gazetecilere hırsızların kimliğinin bilinmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Her halükarda cesetler tamamen yandığı için her birinin kimliğini öğrenmek çok zor olacak. Şehre düşseydi, bir trajedi yaşanırdı.”

Bu, son haftalarda Chaco’da meydana gelen ikinci hafif uçak hırsızlığı. 2022 yılının sonunda bir grup hırsız, Villa Ángela’nın 87 mil (161 km) doğusunda bulunan Resistencia kentindeki bir uçuş kulübünden çaldıkları hafif bir uçakla komşu Bolivya’ya kaçmayı başardılar. Uçak hırsızlığı olaylarının uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir