featured

 BYLOCK'ÇU OLDUĞU İDDİA EDİLEN PİLOTLARA SHGM SÜRPRİZİ !

15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra THY’de görevli 211 personelin iş akitleri “verim, performans, işletmesel gereklilikler ve FETÖ’ye müzahir olmak” gerekçeleri ile feshedilmişti.Bu grubun içinde 15 pilot da bulunuyordu. İşten atılan çalışanların tamamına  yakını mahkemelerde açtıkları davaları kazandılar. Pilotların büyük bölümü başka havayollarında ve yurtdışı şirketlerde işe girdi.
2017 yılının ilk aylarında ise bu kez THY’de görev yapan ve aralarında pilotların da bulunduğu bir grup personel “17/25 Aralık’tan sonra FETÖ okullarına ve dersanelerine çocuklarını göndermeye devam etmek, FETÖ’ye ait gazete ve dergilere aboneliklerini sürdürmek, Bankasya’ya para yatırmak ve buna benzer suçlamalarla” işten çıkartıldı. Personele gönderilen fesih yazılarında en dikkat çeken suçlama ise “Bylock kullanıcısı olmak ” ifadesiydi.Personelin işten çıkartmalara karşı açtığı davalar sürerken başka havayollarına başvuran ve kabul edilen pilotlar beklenmedik bir sürprizle karşılaştılar. Pilotların lisanslarını askıya alan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, başvuranlar için soruşturma yapılacağını suçsuz olduklarının anlaşılması halinde lisanslara tekrar geçerlilik kazandırılacağını pilotlara bildirdi. Haklarında Savcılıklarca yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmayan bu pilotlarla ilgili olarak SHGM’nin yargı yetkisi kullanarak soruşturma yapması ve sonuçta da “suçlu” veya “suçsuz” ilan edecek olması şaşkınlıkla karşılandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 7 sene önce

    SHGM, ICAO adına lisans verme yetkisine sahip bir kurumdur. FAA gibi özel bir yapısı yoktur. Personel lisanslandırma konusunda ise ICAO Annex 1 talimatlarını uygulamak zorundadır. Mahkeme kararı olmadan kafasına göre lisans iptal etmek, insanlar hakkında soruşturma yürütmek gibi görevleri yoktur. İnsanlar eğer suçsuzsa (lisansı askıya alınıp sonra suçsuz olduğu anlaşılan ve lisansı geri verilenleri tanıyorum), düzgün bir hukuk devletinde böyle bir kararın yaptırımları çok ağır olur. İnsanların hayatının karatılması da cabası…

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    Uluslar arasi bir sisteme dahil olup kendi gorev yetkinizin disina cikmak vereceginiz yetki ve kararlari tartisilir hale getirir,

    Cevapla
  3. 7 sene önce

    İşte SHGM. Suçsuzluk Karinesi ne demek? Mahkemede suçu sabit bulununcaya kadar kişi sadece zanlıdır. İnsanların ekmeği ile oynamak SHGM dahil hiçbir kurum veya kişiye fayda getirmez. Men dakka dukka..

    Cevapla
  4. 7 sene önce

    SHGM yi aşar bu işler.

    Cevapla
  5. 7 sene önce

    SHGM’nin görev föyü mü değişti? Sorumlulukları dışında soruşturma-kovuşturma işlemlerine mi başladı?

    Cevapla