featured

British Airways’de Görevli Steward’ı Örümcek Isırdı

Acı içinde kıvrandı, enfeksiyon tedavisi gördü ve şirketi mahkemeye verdi ama sonunda büyük bir tazminat kazandı.
Uçuş sırasında zehirli örümceğin ısırdığı kabin görevlisi, elini kaybetme korkusu ile zor günler yaşadı.
2013 Yılı Mayıs ayında Londra’dan ABD’ne yapılan uçuşta, Terry O’Driscoll, ekip dinlenme yerinde istirrahatte iken, sol işaret parmağını zehirli bir örümcek ısırdı.
50 Yaşındaki steward acıyı hissttiğinde, Denver’e giden BA uçağında, ekibe ait ranzadan çıkıyordu. Olaydan kimseye bahsetmeyerek ciddiye almadı. Birkaç gün sonra,  ısırık yeri ağrılı ve iltihaplı hale geldiğinde, enfeksiyonla savaşmak üzere koşarak hastaneye gitti ve yoğun bir tedavi gördü. Evinin yakındaki hastanede eli kurtarıldı. Akabinde, iş yeri olan BA aleyhine tazminat davası açtı.
Havayolu, O’Driscoll’un herhangi bir yerde ısırığa maruz kalabileceğini söyleyerek savunmaya geçti. Ancak O’Driscoll’un lehine karar veren Yargıç Susan Jackson, havayolunun uçakta bulunan böceklere yönelik çalışmalarının eksik  ve hatalı olduğunu ve bu hatanın ekiplere ait ranzalara kadar kontrolsüz devam ettiğini bildirdi.
BA sözcüsü kararın gözden geçirildiğini belirterek, uçağın düzenli olarak kontrol edildiğini ve ekiplerin her zaman güvenli ve temiz bir ortamda dinlenmekte olduğunu savundu.
Sonunda steward  davayı kazandı ve 13.000 £ hasar aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir