featured

British Airways Pilotları ve Kabin Ekibi Hong Kong COVID Karantinasına Alındı

British Airways pilotları ve kabin ekibi, tam aşılanmış olmalarına ve COVID-19 için negatif testten geçmelerine rağmen, Cumartesi gününden bu yana Hong Kong’daki bir karantina kampında bekletiliyor. British Airways, beklettiği personelinin serbest bırakılmaları ve onları İngiltere’ye geri götürmek için umutsuz bir çaba içinde…British Airways Çin topraklarında konuşlanmış İngiliz diplomatlarla birlikte çalışıyor, ancak Hong Kong yetkililerinin konuya eğildiğine dair her hangi bir gelişme yok.

Bir pilotun dışında geriye kalan mürettebatın tümü COVID-19 için negatif test uygulamasına tabi edilmelerine rağmen yakın temaslı olarak sınıflandırıldı ve içinde 3.500’den fazla kişiyi barındıran Penny’s Bay karantina kampında hapishane benzeri koşullarda 21 günlük karantinaya tabi tutuluyorlar.

Hong Kong’a uçan tüm hava mürettebatı, COVID-19’a karşı tam aşılı olmalı ve ayrılmadan önce negatif test yaptırmalıdır. Varışta, mürettebat bir kez daha test ediliyor ve testleri negatif çıkana kadar havaalanında tutuluyor.

Çifte testten sonra bile mürettebat üyeleri eve dönüş uçuşlarından önce karantina otellerinde karantina ya gönderiliyor, bu bazen birkaç gün sürüyor.

Ancak Penny’s Bay kampındaki koşullar çok daha kötü. Gözaltına alınanlar, birkaç basit konfora sahip küçük, sade odalarda kilitli kalıyor, wi-fi yok ve günde üç öğün yemek veriliyor.

Mürettebat, jiletli tellerin arkasına kilitlendiklerini, tepelerinde spot ışıklar bulunduğunu ve 24 saat güvenlik görevlilerinin devriye gezdiklerini anlattılar.

Bu kamp, geçen hafta 100’den fazla yerel Cathay Pacific hava mürettebatının “potansiyel yakın temas” olarak belirlenip Penny’s Bay’e gönderilmesiyle uluslararası manşetlerde yer aldı. Penny’s Bay’de karantina uygulamasına maruz kalan Cathay Pacific’in uçuş ekipleri, küçük odada kalışının hikayesini sosyal medya hesabında paylaştı.

Bu pilotun Instagram’da paylaştığı videoda, plastiğe sarılı gofret, ince şilteli iki küçük yatak görüntüleri seyredenleri şoka uğratıyor.

Pilot Instagram hesabını güncelleyerek bir grup gönüllünün şu anda Penny’s Bay’de tutulan British Airways ekibine acil durum malzemeleri sağlamayı teklif ettiğini söyledi.

British Airways, kaç mürettebatın karantina da tutulduğunu bildirmedi. Uçuş Boeing 777-300 tarafından gerçekleştirildiği için en az 10 kabin ekibinin ve üç ila dört pilotun gözaltına alındığını gösteriyor.
British Airways sözcüsü yaptığı açıklamada, “Şu anda Hong Kong’da tecritte olan mürettebat üyelerini destekliyoruz. Uçtuğumuz her ülke için yerel yönetmeliklere uygun olarak çalışıyoruz ve yaptığımız her şeyin merkezine her zaman ekiplerimizin ve müşterilerimizin güvenliğini ve esenliğini koyuyoruz.”

Bu ayın başlarında, Virgin Atlantic için dokuz pilottan oluşan bir grup ve kabin ekibi, şehre geldikten sonra sadece bir pilotun COVID-19 için pozitif test etmesinden sonra benzer koşullarda aynı karantina da tutulmuştu. Virgin Atlantic, ekibin birkaç gün karantinada tutulduktan sonra sonunda serbest bırakılmaları sağlandı.

Bazı havayolları, mürettebatının karantina riski çok yüksek olduğu için, Hong Kong’a uçuş yapmayı kabul etmiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir