featured

British Airways, 10 bin 300 uçuşunu daha iptal etti

 

Havalimanlarındaki ve hava yolu şirketlerindeki personel yetersizliği nedeniyle uçuş iptalleri son sürat devam ediyor. Haziran ayında 100 uçuşunu iptal eden British Airways, ekim sonuna kadar 10 bin 300 kısa mesafe uçuşunu daha iptal etti.

British Airways’i bünyesinden barındıran International Airline Group (IAG) tarafından yapılan açıklamada, iptal edilen uçuşların toplam uçuşlara oranının yüzde 13 olduğu belirtildi.

Pandemi sonrası oluşan yüksek talebi karşılamak için hava yolu şirketleri birbiri ile yarışırken, British Airways sektörün genelini etkileyen kargaşadan en fazla etkilenen hava yolları arasında yer alıyor.

IAG tarafından yapılan açıklamada, tüm sektörün büyük zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtildi. Açıklamada, yolculara seyahatleri konusunda kesinlik kazandırmak amacıyla uçuşlara esneklik kazandırılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Avrupa genelindeki kaostan en fazla etkilenen bir diğer hava yolu EasyJet de 10 bin uçuşunu iptal etmişti. Sadece bu iki hava yolunun İngiltere’de iptal ettiği uçuş sayısı 20 bini aşmış durumda.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir