featured

BORAJET BUGARAJ’A GİRDİ…

232017’nin ilk günlerine bomba gibi düşen Borajet’in satışında detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.Havacılık sektörünün büyük bir krizin içinde olduğu bir dönemde, değerli bir slotu olmayan, uçakları finansal kiralama yoluyla edinilmiş bulunan Borajet’in 250 milyon dolar gibi çok yüksek bir rakama satılması havacılık çevrelerinde büyük şaşkınlık yaratmıştı. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra Borajet’in sahibi Yalçın Ayaslı’nın, , TARKİM’in sahibi ve firari FETÖ şüphelisi İbrahim Faruk Bayındır ile olan ilişkileri gündeme gelmiş, THY de Borajet ile olan işbirliğini sonlandırmıştı.
İlginç şirket trafiği…
Borajet’in, SBK holdingin patron Sezgin Barak Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holdinge satıldığı açıklansa da, airlinehaber’e gelen bilgiler ilginç bir şirket trafiğini ortaya koyuyor.
İşte o trafik:
Temmuz 2015’de İstanbul’da Bukombin Bilişim ve Teknoloji A.Ş. isimli bir şirket kurulur. Radyo, TV, posta yoluyla ve internet üzerinden perakende ticaret yapmak için kurulan şirket, Sarıyer Dereboyu cad. Zağra iş Merkezi 14/C Blok, Zemin katta faaliyete başlar. Sermayesi 1 milyon TL olan şirketin tek ortağı SBK Holdingtir. Bir kişilik Yönetim Kurulunun Başkanlığını da SBK holding adına Sezgin Barak Korkmaz üstlenir.
Bu şirketin kurulmasından yaklaşık 1 ay sonra, BUGARAJ Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. isimli bir şirket daha kurulur. Bu şirket Bukombin’in adeta fotokopisi gibidir. Faaliyet konusu aynıdır. Aynı adreste faaliyet göstermektedir. Sermayesi de aynı şekilde 1 milyon TL’dir. Bu şirketin de sadece 1 ortağı vardır. O ortak Bukombin şirketidir.
Şirket, yeni şirket kurdu ve Borajet’i aldı…
Konuyu özetlemek gerekirse, SBK Holding önce Bukombin isimli bir şirket kurmuş, 1 ay sonra bu şirket Bugaraj isimli başka bir şirket kurarak aynı konuda faaliyete geçiyor. Bugaraj’ın tek farkı, Yönetim Kurulu Başkanlığındadır. Şirketin yönetim Kurulu Başkanı olarak Cüneyt Özen seçilmiştir. SBK Holding’in elektronik ticaret alanında kurduğu Bukombin şirketi varken 1 ay sonra aynı konuda yeni bir şirket kurması kafaları karıştırırken her iki şirketin de Genel Kurullarını yapmaması soru işaretlerini beraberinde getiriyor.
Her iki şirketin de, içinde bulunulan hesap yılını izleyen 3 ay içinde Olağan Genel Kurullarını yapması gerekir. Bu kurala göre en geç Mart 2016 sonuna kadar yapılması gereken Olağan Genel Kurullarının yapılmadığı görülüyor.
1 Milyon sermayeli şirket 234 milyon TL ödedi.
Aradan 1,5 yıl geçer ve Ağustos 2015’de kurulan BUGARAJ isimli şirket Borajet’i satın alır. İlginç olan BUGARAJ şirketi 1 milyon TL sermayeli olmasına karşın tam 234 milyon TL ödemiştir.
Diğer ilginç olan nokta ise, satışın aslında 250 milyon dolar (Yaklaşık 1 milyar – eski para ile 1 katrilyon TL) karşılığı yapıldığı iddiasıdır. Kayıtlara geçen 234 milyon TL ile 1 milyar TL arasındaki farkın nasıl ödendiği ise bilinmiyor. Bilindiği gibi Anonim şirketlerde ortakların sorumluluğu sermayeleri ile sınırlı.
Yönetimde ilginç isimler
Borajet’in yeni yapılanmasında en dikkat çeken ise, Genel Müdür Fatih Akol’un 3 kişilik Yönetim Kurulundaki yerini koruması. Diğer iki üyeliği Sezgin Baran Korkmaz ve Kamil Feridun Özkaraman işgal ediyor. Borajet’te kararlar 3 kişilik yönetim kurulunun en az ikisinin oyu ile alınabilecek.
Borajet’in yönetimine giren Kamil Feridun Özkaraman bugüne kadar çok sayıda firmada Yönetim Kurulu üyeliği yapmış bir isim. SBK Holdinge ait firmalarda da CEO olarak görev yapıyor.
Aslında 3 şirket satın almış.
Gelen bilgilere göre, Bugaraj’ın sadece Borajet Hava Taşımacılığı şirketini satın almadığı, bunun yanısıra 4.8 milyon sermayeli Borajet Bakım ve Onarım Şirketi ile 50 bin TL sermayeli Aydın Jet Havacılık Şirketini de satın aldığı anlaşıldı. Her üç şirketin sermayeleri toplandığında yaklaşık 240 milyon TL rakamına ulaşılıyor. Borajet Bakım ve Onarım şirketi ile Aydın Jet Havacılık şirketinin merkez adresleri ise Yalçın Ayaslı’ya ait Taksim’deki bina olarak görünüyor.
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 Yorum

  1. 8 sene önce

    hayatimda gordugum en acayip isler Borajet’te oluyor. hicbir basarisi olmayan fatih, onur ve sevda uclusu inanilmaz luks yasadilar, ayasli bu adamlara ses cikarmadi. bir yatirimci/is adami hemen kovardi bu basarisiz ucluyu. sbk’nin temsil ettigi fon sirketinin adini bilen var mi? hangi fon sirketi satin alim yapar da adi duyulmaz? ben bugune dek tanik olmadim. aydinjet de uyduruk, global ucagini sell & lease back ile borajet envanterinden cikarmak icin kurulmus. ayasli, borajet batarsa ucagini kurtardi. aydinjet de borajet’e kiraladi ama mal sahibi degil bildigim kadariyla. global muhtemelen off-shore sirketlerden birinin malidir. finans oyunlari hep. sbk da ayasli’nin fonu adina kayyumdan mi kurtardi? sbk ve fatih brezilya’ya gitmis diyorlar sozlesmelerde sorun var diye. yoksa ayasli’ya mi gittiler? borajet zor ayakta kalir. thy gucuyle is yapmak ayri basarisiz bir sirketin mirasiyla is yapmak ayri. fetocu vs denenlerin bir halt yapamayacagini herkes gorecek.

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Onca kargasanin arasinda havacilik tan hâla nasibini alamamis olan fatih akol orda nasil tutundu? Asil muamma ve zinciri cozücek olay o bence

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    Bakalim bu danisikli ticaret kimde patliycak? Borajet kimin elinde kalicak acaba?? Ankara uzaktan izlesin

    Cevapla
    • Fatih akol besparasiz adamın teki dır 25 yil beraber çalış tık ama onu kullaniyolar paravandir kendisi

      Cevapla
  4. 8 sene önce

    Bi donem bizim tarkim hangar dan cikmaz olmustu borajet ucaklari. Noldu da bize muhur vurdular ama kardes borajete bisiy olmadi?

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Sizin hangara gelişinin nedeni hangar ücretini peşin almayışınız. Size biner biner ödüyorlardı ondan

      Cevapla
  5. 8 sene önce

    Demekki cok vizyonlu insanlar bunlar. Biz bakinca harabe bi sirket goruyoruz; adamlar bi bakiyo parlayan bi yildiz. Hayirlisi bakalim

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    Vallahi bana bu satış işi danışıklı dövüş gibi geliyor. Sanki Yalçın bey kağıt üzerinde devretmiş gibi. Yoksa aklı başında bir işadamı turizmin ve havacılığın dibe doğru gittiği bir dönemde Değerinin 10 katını niye verir zarardaki bir şirkete?

    Cevapla
  7. 8 sene önce

    Yalan haber yapmayin bari. Yalçın ayasli nin n fetöyle ne alakası var?

    Cevapla
    • 8 sene önce

      iyi oku kardeş. FETÖ’cü demiyorlar. Bağlantıları oertaya koyuyorlar. Sen öyle anladıysan o senin sorunun.

      Cevapla
  8. Ya Allah bismillah diorum reise laf Yok diorum

    Cevapla
  9. 8 sene önce

    Borajet ve diğer kurumlara verilen değer 240 milyon tl ise aradaki 760 milyona da yalçın beyin ülkedeki diğer yatırımları alınmıştır. Onlarda tasfiyeye hazırlanıyordur büyük ihtimal.

    Cevapla
  10. 8 sene önce

    İflas ederse sadece 1 milyon tl öder çeker giderler. Olan bu firmaya güvenip iş yapanlar ve çalışanlara olur.

    Cevapla
  11. 8 sene önce

    Bakalım burayı hangi Fetö’cüler ne amaçla kullanacak!Şirketin sahipleri kripto Fetö’cü Bakanlarımız ve Thy’deki eski kripto Fetö’cülerle beraber ne gibi faaliyetlerin içine girdiler merakla bekleyip göreceğiz!!

    Cevapla
  12. 8 sene önce

    Ne ilginç trafik. İnanılmaz finans oyunları var. Saibe diz boyu. Hadi 234 milyon tl yi buldum geri kalan 700 milyon TL nereden geldi. Bavul ve ayakkabı kutusu ile mi.Bu kuruluşu bile şüpheli şirket iş yapmaz. THY den çıkartılan kişileri toplamak işin cabası. THY bunlara yanaşmayacaktır. diz üstü çekeceklerdir. Hamdi bey işin içindeyse zaten baştan kayıplar

    Cevapla