featured

BOLU ULUSLARARASI HAVALİMANI İSTİYOR

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığının içerisinde bulunan havaalanının uluslararası çapta bir havaalanı olmasıyla ilgili çalışmaları başlattık ve belirli bir aşamaya getirdik.” dedi.
Alaaddin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu’nun turizm kenti olacağını, sporun her branşının olduğu bir kamp merkezi haline dönüşeceğini, aynı zamanda sağlık turizm ve üniversite kendi olacağını, bu konuda Bolu’nun hem fikir haline geldiğini ifade etti.
“Bir şehir turizm kenti olacaksa mutlaka havaalanının olması lazım” diyen Yılmaz, “Bunu da biz belediye başkanı olduğumuzdan bu güne yaklaşık 13 yıldır dile getiriyoruz. Bolu 2.Komando Tugay Komutanlığının içerisinde bulunan havaalanının uluslararası çapta bir havaalanı olmasıyla ilgili çalışmaları başlattık ve belirli bir aşamaya getirdik. Aynı zamanda model ve pırpırlı uçakların kalkabileceği bir alan üzerinde de çalışmamızı yaptık. Oda Abant yolu üzerinde Ömerler köyünün yakınında bulunan alan. Bu konudaki çalışmaları biz bir aşamaya getirdik.” diye konuştu.
Yılmaz, belediye olarak havaalanı yapmadıklarını ifade ederek, “İşin sahibi olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bu işe sahip çıkmasını sağlamamız gerekiyordu. Bu konuda yaptığımız görüşmelerde çok ciddi sonuçlar elde ettik.” şeklinde konuştu.
Havaalanı çalışmasının bakanlık bünyesine geçtiğini hatırlatan Yılmaz, “Bu konudaki sahiplenmeyi şuan yapmış durumdayız. Bakanlık bu işe el koymuş durumda. Son keşif çalışmalarını da yaptılar. Model uçakların yapılacağı alanın projesini belediye olarak istedik ve yapını üstleniyoruz. Uluslararası havaalanının çalışmasını da bakanlık yapacaktır. Bundan sonraki çalışmalara artık yoluna girdi diye bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, 2017 yılı sonuna kadar Ömerler köyünün yakınına yapılacak havaalanını bitireceklerini kaydetti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir