featured

Boeing ve Airbus Eylül ayında tek bir yeni uçak siparişi almadı

COVID-19 küresel salgını havacılık pazarını baskı altına almaya devam ederken, ne Boeing ne de Airbus Eylül ayında tek bir yeni uçak siparişi almadı.

Buna ek olarak, bu yıl şimdiye kadar ya tamamen iptal edilen ya da resmi birikimden kaldırılan MAX siparişlerinin sayısı  1000 uçağı geçti.

Boeing’in kurumsal operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı ve finans müdürü Greg Smith, yaptığı açıklamada, şirketin “bu küresel salgının sektörümüz üzerindeki önemli etkisi sürerken, diğer yandan talebi taleple uyumlu hale getirmek için üretimi azaltmaya çalışıyoruz, likiditeyi korumak ve yeni piyasa gerçekliğine uyum sağlamak için işimizi yeniden boyutlandırmak, yeniden şekillendirmek ve dönüştürmek için harekete geçiyoruz,” dedi.

Smith, Boeing’in, savunma ve uzay programları projesinde az da olsa istikrar sağladığını sözlerine ekledi. Salgının etkisine ek olarak Boeing, Mart 2019’dan bu yana yüksek üretim hacimli 737 MAX’lerinden birini bile teslim edemedi.

Boeing, Eylül ayına kadar toplamda sadece 98 ticari uçak teslim etti ve bu 2019’un ilk dokuz ayında teslim edilen 301 uçağa kıyasla yaklaşık üçte iki azalma gösterdi.

Airbus, bu yıl şimdiye kadar toplam 341 ticari uçak teslim etti ve 2019’un ilk dokuz ayında teslim edilen 571 jete kıyasla yaklaşık yüzde 40 azalma sağladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir