Boeing Açıkladı! Havayolları 2042 yılına kadar filolarını dörde katlayacak

Boeing Açıkladı! Havayolları 2042 yılına kadar filolarını dörde katlayacak

Hindistan’ın başını çektiği Güney Asya’daki havayolları, bölgenin ekonomik büyümesi ve hava trafiğindeki artışa yanıt olarak 2042 yılına kadar filolarını dört katına çıkaracak önemli bir genişlemeye hazırlanıyor. Başta tek koridorlu uçaklar olmak üzere 2.705’in üzerinde yeni uçağın eklenmesi öngörülürken, Hindistan’ın pandemi öncesi hava yolculuğu seviyelerine güçlü bir şekilde geri dönmesi ve ekonomik havayolları sayesinde alım gücü artan orta sınıfın büyümesi etkili oluyor. Bu iddialı genişleme, önümüzdeki yirmi yıl boyunca yıllık hava trafiğinde beklenen yaklaşık %8’lik büyümenin bir sonucudur.

Hintli taşıyıcıların bu artan trafiğin yaklaşık %90’ını karşılaması beklenmektedir. Tahmin edilen bu talebe yanıt olarak Akasa Air gibi şirketler, Perşembe günü 150 Boeing 737 Max jeti için verdikleri siparişlerle hazırlıklara başladılar bile.

Boeing’den Darren Hulst, havacılık sektörünün iyimser görünümünü vurgulayarak, büyümeyi Hindistan’ın ve daha geniş bölgenin artan ekonomik gücüne bağladı. Beklenen filo genişlemesi sadece daha fazla uçak eklemekle ilgili değil; aynı zamanda havacılık profesyonelleri için de önemli bir talep yaratacak. Önümüzdeki yirmi yıl içinde, gelişen sektörü desteklemek için yaklaşık 37.000 pilot ve 38.000 bakım teknisyenine ihtiyaç duyulacaktır.

Alaska Havayolları’na ait Max9 jetinde yaşanan kazanın ardından ortaya çıkan endişelere rağmen Boeing, paydaşlarına teslimat programlarını sürdürecekleri ve kalite kontrol alanındaki gelişmeleri vurgulayacakları konusunda güvence vermektedir. Güney Asya havacılık kapasitesindeki bu sıçramaya hazırlanırken, sektör de böylesine önemli bir büyümeye eşlik eden lojistik ve işgücü zorluklarını ele almaya hazırlanıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir