featured

Boeing, ABD Hava Kuvvetleri için ilk T-7A Red Hawk eğitim uçağını tanıttı

Boeing, ABD Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanan ilk üretim T-7A Red Hawk gelişmiş eğitim uçağının örtüsünü kaldırdı. 351’lik bir siparişin ilki olan uçak, Tuskegee Airmen’i onurlandıran özel bir görünüme sahiptir.

Boeing ve Saab’ın ortak girişimi olan T-7A, yarım asırdır hizmette olan ve 2023’ten itibaren aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacak olan Northrop T-38 eğitim uçağının yerini alacak. Yeni nesil avcı ve bombardıman uçakları, dijital mühendislik süreçlerinin kullanımı sayesinde havacılık teknolojisindeki değişikliklere uyum sağlama yeteneğine sahiptir.

Boeing’e göre, T-7A yalnızca pilot için değil, aynı zamanda dahili bileşenlere kolay erişim sağlayan rahat bir yüksekliğe ayarlanmış erişim panelleri ile yer ekibi için de ergonomik olarak tasarlanmıştır. Ek olarak, motor bir ekip tarafından birkaç saat içinde değiştirilebilir.

T-7A öncelikle bir eğitim uçağı olmasına rağmen, gövdesi ve dijital tasarımı, hafif bir avcı veya saldırı uçağı olarak işlev görecek şekilde değiştirilebilir. Şu anda, T-7A’nın ön kısmı Boeing tarafından St. Louis’de ve arka kısmı İsveç Linkoping’de üretiliyor, ancak Saab üretimini West Lafayette, Indiana’daki yeni bir tesise kaydıracak. Bu arada, ilk T-7A Hava Kuvvetlerine teslim edilmeden önce yer ve uçuş testlerini tamamlamış olacak

İlk T-7A’nın görünümü, II. Dünya Savaşı’nın Tuskegee Havacılarını onurlandırmak için kırmızı bir kuyruk içerir. Öncelikle Afrika kökenli Amerikalılardan oluşan, 332d Avcı Grubunun 922 pilotu ve Birleşik Devletler Ordusu Hava Kuvvetleri’nin (USAAF) 477. Bombardıman Grubu (Orta), ABD silahlı kuvvetlerinde görev yapan ilk siyah askeri pilotlardı.

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı General Charles Q. Brown, Jr., “Tuskegee Havacıları, Hava Kuvvetleri tarihimizdeki en ünlü birliklerden biridir ve T-7A, bu öncülerin cesaretini ve becerilerini onurlandırmaktadır,” dedi. .

“T-7A Kızıl Şahinler, Dijital olarak tasarlanmış bu uçaklar, geleceğin savaş ve bombardıman uçağı pilotlarının çeşitli kesitlerinin eğitilmesini mümkün kılacak ve bugünün ve yarının ulusal güvenlik ortamının taleplerini karşılayacak gelişmiş bir eğitim sistemi ve yetenekler sağlayacaktır.”

Aşağıdaki video, T-7A Red Hawk’ın ilk çıkışını tartışıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir