featured

Boeing 737 Max Sipariş İptali Aldı

Suudi Arabistan Havayolları’na ait low-cost şirket Flyadeal, 30 adet Boeing 737 MAX siparişini iptal etti.
Kararın alınması sürecinde Endonezya ve Etiyopya’da meydana gelen kazaların etkili olduğu değerlendiriliyor. 10 Mart’ta yaşanan Etiyopya Hava Yolları kazası sonrasında Dünya genelinde uçuşları durdurulan 737 MAX’ı tekrar gökyüzüne döndürmek için Boeing yoğun şekilde çalışıyor olsa da şirket yetkilileri filosunu Airbus 320 tipi uçaklarla dolduracağını pazar günü yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.
Boeing’den Flyadeal’ın iptali ile ilgili olarak yapılan açıklamada planlama ihtiyaçları kapsamında siparişin Flyadeal tarafından iptal edildiği duyuruldu.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ fly
Toplam değeri 20 adet opsiyon ile birlikte 5,9 milyar doları bulan iptal öncesi Boeing tarafından indirim yapılmak istendiği öğrenildi.
Boeing Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 737 MAX felaketinden etkilenen ailelere 100 milyon dolar (89 milyon euro) yardım yapacağını duyurmuştu.
Boeing 737 Max tipi uçakların park pozisyonlarında bekletilmesi operasyonları bir hayli zora soktu. Türk Hava Yolları’nın da hala sipariş aşamasında olan 737 Max tipi uçakları bulunuyor. Belirsizlik sebebiyle Türk Hava Yolları’nın iptale gidip gitmeyeceği de merakla bekleniyor.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 5 sene önce

    Del hal THY de geri kalan Max siparislerini iptal etsin

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    İptal etsinler, yazık günah, ölü yatırım bekliyor orda hepsi

    Cevapla