featured

BoeIng 737 max kazasında "kuş" olasılığıyla hisseler yükseldi

Boeing hisseleri, Mart ayında Etiyopya’da Boieng 737 Max kazasının, motora kuş girmesi nedeniyle olmuş olabileceği söylentisiyle yüzde 2.0’nin üzerinde yükseldi.

ABD havacılık yetkilileri Boeing 737 Max’ın Etiyopya’daki ölümcül kazanın, yazılım problemi kaynaklı olmayıp, uçağın motora giren bir kuş nedeniyle düşmüş olabileceğini öne sürdü.

Bu ifadenin ardından açılış öncesi işlemlerde Boeing hisseleri yüzde 2.1 yükseldi.

Etiyopya ve Endonezya’daki Boeing 737 Max kazaları sonrasında, aralarında Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere çeşitli ülkelerin, söz konusu modeli hava sahalarından yasaklamalarının ardından Boeing hisseleri büyük oranda düşmüştü. Boeing’den geçen haftalarda yapılan açıklamada, şirketin 737 Max yazılımını güncellediği ve uçuş görevlilerine söz konusu yazılım değişikliklerine yönelik eğitim verileceği duyurmuş, son yazılım güncellemesi ile ilgili testlerin yapıldığını bildirmişti. Henüz FAA dan yazılım güncellemesi onayı gelmedi.

CNN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 5 sene önce

    Bozacının Şahidi şıracı olurmuş ABD havacılık yetkilileri demiş güya gün geçtikçe bu kurumlar dünyada güvenilirliklerini yitiriyor

    Cevapla
  2. kedidir kediii… ne kuşu.

    Cevapla
  3. Öyle olur gayri , suçu kuşa atarlar

    Cevapla
  4. Bu boeingin bir yalanidir acik net

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Kesinlikle öyle Boeing denen firma zamanında McDonnell Douglas THY’de 346 kişinin mezarı oldu yazık gerçekten bu amerikandan ne uçak alınır ne de silah !!!

      Cevapla