featured

Bir hafta içinde 4. kaza… Ayjet Da-20 uçağı kalkışta kırıma uğradı

 

Ayjet Da-20 TC-AJC kuyruk tescilli uçak Hezarfen Havaalanı 05 pistinden kalkışta kırıma uğradı.

Edinilen bilgiye göre; kalkış sırasında motor arızası yaşan uçak gövde üzerine düştü.

Uçak tamamen kal olurken uçaktaki eğitmen pilot ve öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ ayjet kazasi1

BİR HAFTA İÇİNDE DÖRDÜNCÜ KAZA

  • 16 Mayıs’ta Erah Uçuş okuluna ait eğitim uçağı Adana kelaynak pisti yakınında direkt tarlaya mecburi iniş yaptığı öğrenildi.

Eğitim uçuşu esnasında yapılan bütün kontrollerin ardından havalanan eğitim uçağının yakıtının bitmesinden dolayı mecburi iniş yaptığı kaydedildi.

  • 18 mayıs tarihinde Isparta Süleyman Demirel havalimanında öğrenci ilk yalnız uçuşunda sert inişten dolayı ön dikme ve pervaneyi kırdı. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.
  • 19 Mayıs Üniversitesinin Samsun engiz meydanında öğrenci pic uçuşundan indikten sonra taksi esnasında panikleyerek eğitim uçağının kontrolünü kaybederek tellere çarptı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ erah kazasi

© AirlineHaber.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. 2 sene önce

    Ben mezun oldum kurtuldum fakat at pazarı deyince anlayan anladı. Anlamayanlar da Isparta’ya giderlerse anlarlar. Yetkisi olmadığı halde okul yönetenlere SHGM’nin izin vermesi şaşılacak şey. İlle bir ölüm de ERAH’da mı bekleniyor.

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Eğitimimi Ayjetten almadığıma çok pişmanım..Hala bence uçuş emniyeti ve eğitim konusunda Türkiyede 1 numaralar. Fakat ERAH için aynısını söyleyemem. Okulun bütün eski tecrübeli hocaları ya kovuldu yada ayrıldı. Artık bu iş patronun cebine ne kadar para kalıra döndü. Yeni FI ları asgari ücretle çalıştırıp, eskilere kapıyı gösterenler veya mal bu isteyen kalır isteyen gider diyen zihniyetten çok birşey beklememek lazım.SHGM nin denetimine gelecek olursak, Sağlam bir denetim, ve ciddi yaptırım olmadan bu olayların devamı gelir… Geçmiş olsun

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Türkiye’deki uçuş okullarının durumlarının eğitim kalitelerinin kötü olduğu yurt dışında da bilinen bir gerçek. Böyle olmasa zaten Türkiye iyi bir potansiyel olabilirdi. Maalesef burada kalifiye öğretmen de yok çünkü öğretmenlere değer verilmiyor. Öğretmenlik Türkiye’de bir kaçış mesleği. Bir şeyi beceremiyorsan öğretirsin… Türkiye’nin makus havacılık kaderinin müsebbibi başta tüm gelişmeleri engelleyen Hava Kuvvetleri sonra uçuş okulları ve onları denetlemeyen Sivil Havacılık Genel müdürlüğüdür. Türkiye’de Uçuş Okulu yok pilot pazarı vardır ve bu pazarı yöneten 2-3 tane patron havacılığı zerre kadar umursamaz

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Türkiyede hiç uçmadım. Ancak buralarda kötü bir ünü var. SHGM nin inisiyatif alması lazım. Çok kaza olmaya başladı. Denetimleri arttırmak, ve gerekiyorsa yaptırım uygulamak lazim. İnsan herseyden önemlidir.

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Amerika’da Cessna 172 gibi güzel bir uçakla uçmanın saatliği en fazla 150 €. Türkiye’de DA-20 gibi bir uçak için saatlik 300-350 euro isteniyor. Şaka gibi rakamlar. Bu kurda öğrenci kardeşlerimize Allah yardım etsin diyelim.

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Allah cc beterinden korusun

    Cevapla
  7. Başlığı şaşırtmacalı atmışsınız Sanki 4 kazada ayjette olmuş gibi Eski bir ayjetle olarak ülkemizdeki en iyi uçuş okulu olduğunu sonuna kadar savunurum

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    Kalite bu, amerikada böyle bir şey olsa bir haftada o okulları kapatırlar. Hiç ağlamayın yabancı pilotlar için, çoğunuz çok düşük kalitedesiniz.

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    Motor Arızası değil, haberi güncelleyin lütfen.

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    3 kuruşq çalıştırdığınız uçuş öğretmenlerinden öğrencilere ne kadar bilgi vermelerini bekliyorsunuz? Ne kadar bilgisiz tecrübesiz ve yetersiz pilot varsa hepsi öğretmen oluyor ve ucuz işçi gibi çalıştırılıyorlar. SHGM’de denetlemelerinde sadece uyarıp gidiyor okullara hiçbir yaptırım yok. Bu kadar az kaza olması bir mucize. Okulların teknik birimleri iyi çalışmasa Allah korusun emergency usulleri uygulayabilecek, kendini ve başkalarını öldürmeden inebilecek öğrenci sayısı çok az. Her zaman söylüyorum bu topraklarda bu kafalarla iyi pilot yetişmez. Sadece patronlar cebini doldurur. Neyse ki ölen olmamış.

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    O zaman bu arkadaşları napmıyormuşuz!!!!!!!

    Cevapla
  12. Geçmiş olsun

    Cevapla