featured

Bilet fiyatları tavan yaptı

Ramazan Bayramı öncesi uçak bilet fiyatları zirve yaptı, otobüslerde 31 Mayıs’ta yer kalmadı.

Mübarek ramazan ayının coşkusu ve huzuru yaşanırken, Ramazan Bayramı telaşı şimdiden başladı. Haziran ayının ilk 9 gününün resmî tatil ilan edilmesini fırsat bilenler tatil planlarını yaparken, 10 milyon kişinin yollara düşmesi bekleniyor. Bayrama sayılı günler kala ise hem uçak hem otobüs biletlerine yoğun talep olması, fiyatları zirveye çıkardı. Otobüslerde 31 Mayıs’ta yer kalmazken uçak fiyatları yaklaşık 10 kat artış gösterdi. Bugün İstanbul’dan Antalya’ya uçakla seyahat edecek biri, 71,99 liraya bilet bulabilirken, 31 Mayıs Cuma, 1 Haziran, 2 Haziran, 3 Haziran tarihlerindeki uçak bileti fiyatları 635 liraya kadar çıkıyor. Tercih otobüs olacaksa, bugün 120 lira olan biletin fiyatı 31 Mayıs’ta 158 liraya yükseliyor ama seferler dolmuş durumda. Tatile çıkacakların her yıl olduğu gibi bu yıl da kara yolunu tercih etmesi bekleniyor. Bilet fiyatlarını yüksek olması özellikle otomobille seyahati cazip hâle getiriyor. İstanbul’dan Antalya’ya yola çıkan 4 kişilik bir ailenin 322 lira benzin parası ve 126 lira yol ve köprü ücreti ödeyeceği düşünüldüğünde otomobille yolculuk uçakla seyahate göre çok daha ucuza mal oluyor.

Enuygun Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Ramazan Bayramı  için uçak biletlerine büyük ilgi olduğunu belirterek, elinizi çabuk tutun uyarısında bulundu. Geçen yıl da Kurban Bayramı döneminde uçaklarda doluluk oranının yüzde 95’e ulaştığını hatırlatan Hacıbayramoğlu “Tatil uzun olunca uçak biletlerine de büyük ilgi var. Talep fazla olunca fiyatlar da tavan fiyata yaklaştı. Hatta yer bulmak da giderek zorlaşıyor, biletler tükenmek üzere. Bazı destinasyonlar ya da sabah erken saatteki uçuşlar için hala bilet bulunabiliyor. Bu yüzden acele etmenizde fayda var” dedi.

Hacıbayramoğlu, bayram tatiline İstanbul’dan uçacaklar için havalimanına erken gidilmesi uyarısında bulunarak, şunları kaydetti: Yeni havalimanına ulaşımın uzun sürmesi ve havalimanının büyük oluşundan dolayı uçağın biniş kapılarına varmanız uzun sürebiliyor. Bu yüzden erken gitmenizde fayda var. Sabiha Gökçen Havalimanı ise en yoğun aylarını yaşıyor. Havalimanı girişi ve check-in sırasında uzun kuyruklar olabilir. Bayram tatili döneminde İstanbul’dan uçakla seyahat edeceklerin havalimanına erken gitmeleri iyi olur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir