featured

Başkandan THY'ye eleştiri

Türk Hava Yolları’nın (THY), Ordu-Giresun Havalimanı’na yaptığı sefer sayıları, saatleri ve fiyatlarının bölge halkını mağdur ettiğini ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kurumu eleştirdi.
Çakırmelikoğlu, 22 Mayıs’tan bu yana faaliyette bulunan ve ilk 10 ayda 330 bin yolcu taşıyarak Karadeniz Bölgesi’nin en verimli ikinci havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı’nın teknik ve uçuş sayılarında yaşanan eksiklikler dolayısıyla hedeflenen performansı gösteremediğini söyledi.
Ordu-Giresun Havaalanı’ndan Ankara’ya Anadolu Jet firması ile günde 1 uçuş yapılırken, Trabzon Havaalanı’ndan çeşitli firmalar ile 4 uçuş yapıldığını anımsatan
Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Türk Hava Yolları İcra Kurulu Başkanı hemşerimiz İlker Aycı bey olmuş olsa da Türk Hava Yolları’nın (THY) uçuş sayılarını artırmaları yönündeki yaptığımız telkinler ne yazık ki bugüne kadar karşılık görmemiştir, Anadolu Jet firması ihtiyaçlara kısmi cevap vermiş vermeye de gayret ettiği gözlemlenmektedir” ifadelerine yer verdi.
Çakırmelikoğlu, “Trabzon Havaalanı’ndan İstanbul’a günlük toplam 22 uçuş bulunmakla birlikte, Ordu-Giresun Havaalanı’ndan ise 5 uçuş vardır. Trabzon Havaalanı’ndan sadece Atatürk Havaalanı’na Türk Hava Yolları’nın 6, Onur Air’in 3 ve Atlas Global’in 2 uçuşu bulunmaktadır. Ordu-Giresun Havaalanı’ndan ise Atatürk Havaalanı’na sadece Türk Hava Yolları bir uçuş gerçekleştirmektedir. 1 milyonu aşkın Ordu ve Giresunlu hemşehrimizin yaşadığı İstanbul’un Avrupa yakasına günlük bir uçuşun olması ve uçuşların yüzde yüzlere varan doluluğu ister istemez bilet fiyatlarına da yansımıştır” şeklinde konuştu.

UÇUŞ SAYILARI YETERSİZ

Başkan Çakırmelikoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Trabzon Havaalanı’ndan İstanbul Atatürk Havaalanı’na giden bir yolcu ortalama 150-180 TL aralığında ücret öderken, Ordu-Giresun Havaalanı’ndan uçması halinde ise bu rakam 300-350 TL aralığında seyretmektedir. Bu rakamlar bizlere Ordu-Giresun Havaalanı’nın yolcu başı en pahalı havaalanı olma özelliğini sağlamıştır. Diğer yandan Ankara Esenboğa’ya ise Ordu-Giresun Havaalanı’ndan günlük bir uçuş yaşanırken, Trabzon Havaalanı’ndan ise en az 4 uçuş vardır. Dolayısıyla, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu açıklamadaki sorgulamamız, komşumuz Trabzon Havaalanı’ndan neden bu kadar fazla uçuş yaşandığı değildir. Aksine Ordu-Giresun Havaalanı uçuş sefer sayılarının yetersiz ve bölge insanının seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasını somut olarak göstermektir”
Çakırmelikoğlu, “Ordu-Giresun Havalimanı’ndan, İstanbul (Atatürk ve Sabiha Gökçen), Bursa (Yenişehir), Antalya, İzmir illerine ve Kıbrıs’a Ordu-Giresun Havalimanı ile Ankara Havalimanı arasındaki gibi sabah gidiş-akşam dönüş uçuşlar beklenmektedir. Ordu-Giresun Havaalanı’ndan gelecek yurtdışı yolcuları için planlanan gümrük kapısının da en kısa zamanda açılması elzemdir’ şeklinde konuştu.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 7 sene önce

    THY.Yetismis personeli cikariyor,ve simdide bir yil icinde ………..yok boyle bir mantik,sivilhavacilikta etitim….eyitim….eyitimmmm .bu nasil istihdam mantigi…tabiki kartvizit….

    Cevapla
  2. İlker bey Giresunlu diye size ayrıcalıkmı yapacaktı. Sanayi odası başkanı ayrıcalıkmı istiyor. Adamı hamdi topçu gibi kullanmaya çalışıyor. Rizede adam kalmadı thy ye girmeyen. Buda giresunumu toplasın yani.

    Cevapla
  3. İlker bey Giresunlu diye size ayrıcalıkmı yapacaktı. Sanayi odası başkanı ayrıcalıkmı istiyor. Adamı hamdi topçu gibi kullanmaya çalışıyor. Rizede adam kalmadı thy ye girmeyen. Buda giresunumu toplasın yani.

    Cevapla
  4. İlker bey Giresunlu diye size ayrıcalıkmı yapacaktı. Sanayi odası başkanı ayrıcalıkmı istiyor. Adamı hamdi topçu gibi kullanmaya çalışıyor. Rizede adam kalmadı thy ye girmeyen. Buda giresunumu toplasın yani.

    Cevapla
  5. İlker bey Giresunlu diye size ayrıcalıkmı yapacaktı. Sanayi odası başkanı ayrıcalıkmı istiyor. Adamı hamdi topçu gibi kullanmaya çalışıyor. Rizede adam kalmadı thy ye girmeyen. Buda giresunumu toplasın yani.

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    Hemserilik yapmayan tek başkan olarak tsrihe gececeksiniz. Ne denek ya bizim hemşerimiz ama demek. Thy özel bir şirket hemserilikle yönetilmiyor. Kızmanın alemi yok. Beğenmezsen binmezsin kardeş

    Cevapla