featured

B777X'İN MOTORU B737'DEN DAHA GENİŞ OLACAK

Boeing şimdiye kadar görmediğimiz en büyük jet motorlarından birini B777X de kullanacak. Yeni 777X jetinin lansmanının başında bulunan Boeing, Everett montaj tesisinde GE-9X motorlarının testini tamamladı.

B777X uçağı önümüzdeki ay hangardan dışarıya çıkarılacak.
Motorun karbon kompozitten yapılmış 6 adet fan pali ince ve aerodinamik olarak kavislendirilmiş olup çapı 184 inç boyutunda
Motorun çapının büyüklüğünü anlayabilmek için motor çapının, uçağın gövde çapından daha büyük olduğunu görmek lazım. General Electric’in bu yeni motorunu (GE-9X) geliştirmek için, 2 milyar dolardan fazla yatırım yapmış ve daha önce 2.600 adetten daha fazla üretilmiş oan GE-90 motorlarının bir evrimi olarak görmek mümkün

Genişliğini daha net anlatabilmek için Boeing 737 uçağının eninden daha geniş diyebiliriz.
Maksimum 166 inç motor çapı olan GE-90, daha önce dünyanın en büyük jet motoruydu ancak şimdi bu devasa GE-9X modeliyle gölgede kaldı. GE nin yeni motoru -9X’in mevcut motordan% 10 daha az jet yakıtı yakacağı tahmin ediliyor.

General Electric, bu motoru ilk kez Mart 2018’de test etti. İlk uçuş testlerine ise 2019 yılı içinde B777X uçağında başlayacak.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir