featured

Aylarca havalimanında yaşamıştı… O basketbolcudan iyi haber!

23 yaşındaki Mehmet Şanlı, aylarca Atatürk Havalimanı’nda kalmasıyla gündeme geldi. Onu bu hale getiren, geçirdiği psikolojik rahatsızlıktı. İlaçlarını almıyordu. Amerika’ya gidip basketbol oynamak isteyen Şanlı, bunu takıntı haline getirmişti. Bu nedenle de elinde pasaportuyla Atatürk Havalimanı’nda yaşamaya başladı.
Dış hatlar gidiş terminalinde onu tanımayan yoktu. Yemek ihtiyacını havalimanı personeli karşılıyordu. Mehmet Şanlı, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle yardımları kabul etmedi. Ta ki Türkiye Basketbol Federasyonu devreye girene kadar…
Federasyon, genç basketbolcunun tedavi görmesi için gereken evrakları hazırladı. Mehmet Şanlı, nisan ayında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldı. Eski basketbolcudan iyi haber geldi. Tedavisi başarıyla tamamlandı. İyi koşullarda bakım görmeye devam edilmesi ve rehabilitasyonu için, İzmir Seferihisar’daki Kumrular Konakları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirildi.
Basketbol Federasyonu, Mehmet Şanlı’ya maaş bağlayıp özel sağlık sigortası da yaptırdı. Tedavi sürecinde basketbol antrenörü olarak kendini geliştirmesi için de ayrı bir planlama var.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 6 sene önce

    Helal olsun be federasyona. Tek kelime alkış alkış. İnsana sahip çıkmak budur.

    Cevapla