featured

Avusturya Havayolları yeniden yapılandırma önlemleri almak zorunda kaldı

Son haftalarda Avrupa’yı saran 3. Koronavirüs salgın dalgasının ortasında, Avusturya Havayolları yeniden yapılandırma önlemleri almak zorunda kaldı. Avusturya’nın bayrak taşıyıcısı, beklentilerini düşürmek ve iki uçağını daha uzun vadeli park etmek zorunda kaldı. Havayolunun CEO’su Alexis von Hoensbroech, Avusturya Havayollarının krizden sonra tamamen farklı olacağını söyledi.

Avusturya’nın bugün yaptığı açıklamaya göre havayolu, kriz dönemini geleceğini hazırlamak için kullanıyor. Örneğin, Viyana’daki uçuş trafiğini merkezileştirdi ve bu da federal eyaletlerdeki tüm mürettebat ve teknik üslerin kapatılmasına neden oldu. Dahası, Dash 8 ve Airbus A319 gibi daha küçük uçaklardan vazgeçiyor.

Şirket ayrıca, uzun vadeli kazanç artışı sağlamaya ve kredileri geri ödeme kapasitesine erişmeye yardımcı olmak için personeli, tedarikçileri ve sistem ortaklarıyla yaptığı anlaşmalara dayalı olarak çok yıllık anti-kriz paketleri oluşturmuş.

Bu önlemlerin yanı sıra, Austrian Airlines geçtiğimiz günlerde ofis altyapısını da azalttığını paylaştı. Merkez ofisinin yarısı yani sekiz katından dördü, Viyana Havaalanı işletme şirketi Flughafen Wien AG’ye iade ediliyor.

Avusturya Havayolları genel olarak ülke halkına karşı sorumluluğunun bilincinde olduğunu paylaşıyor borçlarını olabildiğince hızlı bir şekilde geri ödemek istiyor.

Avusturya Havayolları’nın başkanı von Hoensbroech, küresel COVİD krizinin başlangıçta beklenenden önemli ölçüde daha uzun sürdüğünü ve etkisinin birkaç yıl daha süreceğini vurguluyor. Avusturya 2020 ilkbaharında belirlenen kazanç hedefine ulaşamıyor. En önemlisi, riski en aza indirmek için, öncekilerin ardından, Airbus uçaklarından iki tanesini daha parka çekiyor. Bunun sonucu olarak, toplam operasyonel filo miktarı mevcut toplam 80 uçaktan 58 uçağa düşüyor. Bu önlemler 2025’e kadar devam edecek.

Yine de, bu karanlık zamanlarda gelecek için umut var. Avusturya Havayolları ticaret müdürü ve icra kurulu üyesi Michael Trestl, tünelin sonundaki ışıktan şöyle bahsetti.

“Likidite durumumuz iyi olmaya devam ediyor ve 2021 yazında piyasada bir toparlanma olacağına inanıyoruz. O zamana kadar Avrupa çapında yeterli sayıda insanın aşılanmasını bekliyoruz, böylece seyahatlerin kısıtlanması gerekmeyecek. Bu yılki tatil sezonu için rezervasyon durumu olumlu bir gelişme gösteriyor. Uzun mesafeli uçuş istekleri de Paskalya’dan itibaren artacak. Her gün yoğun sezon için yeni rezervasyonlar yapılmakta, örneğin son iki haftada Haziran – Ağustos arası yeni rezervasyonlarda aynı dönem için Ocak ayındaki rezervasyonlara kıyasla yüzde 50 artış var. Bu da Avusturya bayrak taşıyıcısının yönetimini gelecek için iyimser kılıyor. Çantalarında Dijital Yeşil Geçiş bulunan insanları seyahatten alıkoyamayacak.”

Genel olarak pek çok havayolu, pandeminin ilk ilan edilmesinden bir yıl sonra havacılık endüstrisinin bu kadar kötü durumda olacağını beklemiyordu. İyileşmenin yavaş olacağına dair tahminler olsa bile, seyahat yasaklarının ve ilgili kısıtlamaların devam edeceğini düşünebilirdi. Bu nedenle, Avusturya’nın geleceğini korumak için harekete geçmeye devam etmesi şaşırtıcı değil.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir