Avusturya Havayolları Boeing 767'si İzlanda'da mahsur kaldı

Avusturya Havayolları Boeing 767’si İzlanda’da mahsur kaldı

Avusturya Havayolları’nın uzun menzilli filosundaki arızalar hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de Boeing 767 Keflavik’e iniş yapmak zorunda kaldı.

OS73 sefer sayılı uçak 29 Eylül Cuma günü öğleden kısa bir süre önce Viyana’dan zamanında havalanmıştı. Varış noktası Montreal idi. Ancak Avusturya Havayolları’na ait Boeing 767-300 ER Kanada’ya ulaşamadı. Grönland kıyılarına ulaşmadan kısa bir süre önce geri döndü ve İzlanda’nın Keflavik kentine indi.

OE-LAE uçağının mola vermesi, Austrian Airlines’ın uzun menzilli uçaklarının karıştığı sonların sonuncusu. Aynı Boeing 767 kısa bir süre önce slat ile ilgili bir sorun nedeniyle Viyana’ya geri dönmek zorunda kalmıştı. Bir başka Boeing 767 (OE-LAZ) kısa süre önce flap kaportasındaki hasar nedeniyle Montreal’de planlanandan daha uzun süre kaldı ve bir Boeing 777 (OE-LPD) hidrolik sorunu nedeniyle Viyana’ya geri dönmek zorunda kaldı.

Uzun mesafe filosu yenilenecek

Avusturya Havayolları önümüzdeki Ocak ayından itibaren yaşlanan uzun mesafe filosunu yeniliyor. On adet Boeing 787-9, 2028 yılına kadar kademeli olarak 777 ve 767’nin yerini alacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir