featured

AtlasGlobal, İsviçre uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı

AtlasGlobal Hava Yolları, İsviçre uçuşlarını operasyonel sebeblerden dolayı durdurma kararı aldı.
Havayolu şirketi AtlasGlobal, İsviçre uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı. Şirket, Acentalara yolladığı elektronik posta ile, isviçre uçuşlarından çekilme sebebi olarak operasyonel sebep gösterirken, bilet alan yolcuların ödedikleri ücretlerin iade edileceğini, ancak yolculara yeni uçuş imkanı sunulmayacağını bildirdi.
TİSAB (Türk İsviçre seyahat Acentalar Birliği) Başkanı Mehmet Göktaş ve Yönetim kurulu üyesi Sami Hayim, bilet alan ve uçamayacak durumda olan yolcuların haklarını korumak için harekete geçtiler. TİSAB hukuk danışmanı Avukat Yetkin Gecer ile bir görüşme yapan TİSAB heyeti, Atlas Global Havayolları’nın İATA üyesi olduğunu ve havayolu şirketinin İATA kurallarına uymak zorunda olduğunu belirttiler.
İATA Kurallarına göre, Atlas Global havayolu, uçuslarını operasyonel nedenlerle, yani kendi isteklerine göre iptal ettiklerinden dolayı, bileti kesilen yolcuların hukuken iki hakkı mevcut: Bilet almış olan yolcular ya bilet ücretinin tamamının iadesini isteyebilirler veya Atlas Global Havayolundan alternatif uçus tedarik etmelerini isteyebilirler.
Türk İsvicre Seyahat Acenteleri Birligi (TİSAB), bilet alan yolcuların haklarını korumak amacıyla, Atlas Global Havayoluna bir ihtar mektubu yollayarak , yolcuların haklarını hatırlatarak, yolcuların mağdur edilmemesini talep etti. TİSAB, Atlas Global Havayolu Şirketi taleplerini yerine getirmez ise hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Çok. Üzgünüm atlas iyidi neden çekiliyor napcaz şimdi önce onur air bitti şimdi bu sadece thy kalırsa biletler ateş pası olur Allahım inşallah hayırlısı olur hem yolcular için hemde işçiler icin

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    Global olmak için o kadar para harcadınız. Skytrax’tan 4 yıldız alabilmek için o kadar masraf yaptınız. Ve şimdi de küçülme ve sıradan bir charter şirketi olmak istiyorsunuz. Ahhh şu İran’lı kardeşimiz. Sen bu şirketi kurutmaya kararlısın anlaşılan. Atlasgloballi tüm emekçilere allah yardımcı olsun. İşiniz çok zor.

    Cevapla
  3. 6 sene önce

    Guzel hava yollu insallah yeniden baslar ucuslara

    Cevapla
  4. 6 sene önce

    Nasıl da seviniyor leş kargaları. Iptal etmek zorunda olmasa zaten etmez.

    Cevapla
  5. 6 sene önce

    yenileri yolda :-)))

    Cevapla