featured

ATLASGLOBAL BALKAN SEFERİNDE

Uçuş ağına Belgrad’ı ekleyen Atlasglobal, haziranda da Saraybosna’ya uçacak. Şirket, bu yıl 17 yeni hat açmayı hedefliyor

Dünyanın 35 ülkesine uçuş gerçekleştiren Atlasglobal, yılın ilk üç ayında kapasitesini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35, doluluk oranını ise yüzde 7 artırırken, şirket yıl içinde açacağı 17 yeni hatla Balkanlar, Avrupa ve Rusya’da daha fazla büyümeyi hedefliyor. Avrupa’daki büyümesini ortak uçuş anlaşmalarıyla sürdüren Atlasglobal, son olarak Air Serbia ile imzaladığı anlaşmayla 15 Mart’ta Belgrad uçuşlarına başladı. Anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atlasglobal Genel Müdür Yardımcısı Semra Erener Özalçın, 35 ülkede 58 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Yurt dışındaki büyümemize özellikle Rusya ve BDT bölgesinde hız kesmeden devam ediyoruz. Avrupa’daki büyümemize ise ortak uçuş anlaşmalarıyla devam ediyoruz. Air France ile yaptığımız anlaşma sonrası Air Serbia ile ortak uçuş anlaşması imzaladık” dedi.
HEDEF 75 UÇUŞ NOKTASI
Bu yıl 17 yeni hat açmayı planladıklarını kaydeden Özalçın, yıl sonuna kadar 75 uçuş noktasına ulaşacaklarını ifade etti. Özalçın, şöyle konuştu: Air Serbia ile yaptığımız ortak uçuş anlaşması ile uçuş ağımıza Belgrad’ı ekledik. Belgrad uçuşlarımıza 15 Mart’ta başladık. 19 Haziran’da ise Saraybosna’ya ilk uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. 2017’de  işbirlikler ile destinasyon sayımızı global anlamda genişletmeye odaklanacağız.”
Yolcu sayısı yüzde 46 arttı
Uçaklardaki doluluk oranını yılın ilk üç ayında yüzde 7 artışla yüzde 73’e çıkaran Atlasglobal, bu dönemde toplam yolcu sayısında yüzde 46 artış kaydetti. Atlasglobal’in bilet satışından elde ettiği gelir ise yüzde 29 büyüdü.(turkiyegazetesi)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir