featured

ASPARAGAS YAYINCILIK VE TEKNİK AŞ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Geçen hafta bayağı yoğun geçti. Başaran Holdinge ait özel jetin FDR ve CVR kayıtları açıklanınca bir teknik eleman olarak ister istemez oraya yoğunlaşıyorsunuz.  (Tıklayın) Mademki sitemizin ana sayfasında kocaman yazılmış, “Profesyonel havacıların adresi” gibi iddialı bir sözcük seçmişiz. O halde bu sözcüğe uygun davranmalıyız.
Airlinehaber arşivinde şimdiye kadar yurt içi veya yurt dışında yaşanan tüm kaza ve kırımlara yönelik profesyonel görüşlerin yer aldığını biliyorsunuzdur. İşte bizi biz yapan bu yayıncılık anlayışımızdır.
Herhangi bir haber bulduğumuzda size sunmadan önce mutlaka teyit etme gereği duymamız, bize olan güveninizin azalmaması adınadır. Aksi takdirde teyit edilmeyip sadece dedikodu olarak yayınlanan haberlerin aslının olmaması hem bizi zora sokar hem de okurların asparagas haberler yapıyorsunuz tarzı sitemlerine maruz bırakır.
Aslında bu hafta ki yazımın başlığı asparagas habercilere inat,“İLKER AYCI GÖREVDEN ALINDI VE YERİNE BİLAL ERDOĞAN GELİYOR”  diyerek asparagas habercilere gönderme yapıp, haber öyle olmaz böyle olur demiş olacaktım. Yazının başlığı böyle olup, içeriğine de, “aldığımız duyum” “çok önemli kaynaklardan edindiğimiz bilgi“ İddia ediliyor” gibi ifadelerde bulunduk mu iş tamam. Bu haber doğruymuş gibi ilgi çekerdi. Magazin haberler yapan yayıncılar bu tür haberlere  okur sayıları artsın diye yer veriyor. Aslında onlarda haberin doğru olmadığını biliyorlardır. Son derece güven sarsıcı bir uygulama. 
Bir an düşündüm de, şimdiye kadar balon haber yapıp, yalanlama gelen bir haberimiz olmadı. Biz neden asparagas haber yapmıyoruz derseniz. Bu tür haberi yaptığımızda bizde yazar kalmaz. Hepsi ayrılır da ondan. Beni anında dışlarlar. Yalan haber yapan yerde biz durmayız derler. Çünkü hepsi çok değerli isim sahibi kişiler. Bu sitede amatör olarak yazarlık yapıyorlar. Hiç bir yazarımızın para pul aldığı yok. Onlar, bu sitenin amacını bildikleri için buradalar.
Amaç neydi, Çalışanların yanında olmak…
Mesela şimdi araştırdığım bir konu var. Bu konu, hava magazin sitesinde olsaydı, anında hiç araştırmadan haberi THY dolandırılıyor mu diyerek yayımlarlardı. Neyse ben yazayım, onlar araştırmadan haberi yapsın bari.  Bildiğiniz üzere THY 3.Havalimanı için borç para bulmaya kalkışmıştı. Bu rakam 1 Milyar dolardı.  Sanırım buldular ki işe başlanıldı. THY 600.000 metrekarelik bir alana tamı tamına 23 tane bina yapacak. Bu işin ana yüklenicisi ise Kalyon İnşaat.
Kalyon İnşaat deyince hemen aklınıza, THY kurumsal ilişkiler başkanı Seda Kalyoncu gelecektir. Evet, Seda Hanım Kalyoncuların yeğeni, yani yakın akrabalarından. Buraya kadar doğru da,Seda hanım işin içinde mi değil mi henüz araştırma aşamasındayım (neyse bu görevi bizim malum asparagas siteye devredeyim)
Bakın şimdi neden huylandım.
THY’nin sosyal ve idari işler başkanı (eski adıyla inşaat emlak başkanı) Atilla Lise emekli olmuş ve henüz yerine gelen kimse yok. Atilla Lise’nin durduk yere emekliliğini istemesi ve yerine henüz birinin gelmemesi kafamı bayağı bulandırdı. Şu anda bu bölüme Bayram Temel bakıyor. 
Atilla Lise’nin emekliliğini istemeden önce Kalyon İnşaatın avansını verdiği bilgisini net olarak aldım. Şu an ki sorun avans sorunu değil. Şu anki sorun, hak ediş parasının hala ödenmemiş olması. Yine dedikodulara göre, Bayram Temel’in Kalyon inşaatın istediği hak edişi imzalamadığı şeklinde. Tabii ki neden imzalamadığını bilemiyorum. Ancak, Atilla Lise’nin ani bir kararla emekliliğini istemesi ve sonrasında hak ediş te çıkan imza sorunu kafamı bulandırmadı değil hani…Hadi diyelim ki Atilla Lise emekli oldu.Bu hak edişi onun yerine Bayram Temel bey imzalayamaz mı?
THY yönetimi bu konuda bilgilendirme yaparsa memnun olurum.  Aksi takdirde malum magazin sitesi, bu haberi benden önce duysaydı  “THY DOLANDIRILIYOR MU” başlığı ile yayınlardı..
Neden mi?
Geçen hafta, yine malum magazin haber sitesi “ Selin Baygüneşli isimli bir pilotun THY’de göreve başladığını yazmış. (ben görmemiştim)
Bir iki gün sonra da bizim editörümüz bana sormadan bu haberi Airlinehaber’e koymuş. Hemen editörümü aradım ve kardeşim sen bu haberi teyit ettirdin mi diye sordum. Hayır, abi dedi. Birçok yerde yayınlanmış bende aldım ve sitede yayınladım deyince başımdan kaynar sular aktı.
Telefona sarıldım ve Selin Baygünesli isimli bir pilotunuz kadroda var mı? Uçuşa başladı mı diye sorduğumda, bu isimli bir pilotumuz kadroda bulunmamaktadır cevabını aldım ve hemen o haberi kaldırttım.
Tabii ki en az yarım saat o asparagas haber maalesef bizim sitede kalmış olduğundan okurlardan özür dilemek gerekiyor. İş kazası olarak kabul edin lütfen. 
Magazin habercilerin yaptığı ilk gaf bu değil. THY’nin bazı yöneticilerini görevden alıp bir başka yere gideceğini iddia etmelerinin yanı sıra, Toplu iş sözleşmelerinde mutlaka devreye girerek, aslı astarı olmayan rakamlar uydurarak, sendikalarının %14 istediği bir dönemde, çok önemli bir kişiden aldıkları duyum üzerine %40 verileceğini yazarak,okurları veya belirli bir kitleyi magazin haber sitelerine çekmek istiyorlar. Bence yakışıksız bir durum.
Umar ve dilerim ki bu asparagas yayıncılıktan vazgeçerler.
TEKNİK A.Ş SÖZLEŞMESİ (VİDEO)
Değerli Teknik A.Ş çalışanları; 
Toplu iş sözleşmesi konusu sizi de beni de artık sıkmaya başladı.  Toplu İş sözleşmesi için belirlenen yasal zaman doldu da geçiyor bile. Teknik A.Ş çalışanları her an haber bekliyorlar. Whatsapp mesajları ile o kadar çok soru soruyorlar ki inanılmaz. Herkese tek tek cevap verme yerine, dün üşenmedim cep telefon ile mevcut durumu bir kez daha anlattım. Tabii ki tavsiyelerde de bulundum.
Youtube den yaptığım yayını Whatsapp dan dağıttım ama herkese ulaşamadığından, yazımın altında yayınlamayı uygun gördüm. Sıkılmazsanız dinleyin ve yeni sorularınız varsa yorum atarak sorun ki size tekrar youtube dan canlı cevap verebileyim. 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

59 Yorum

  1. 5 sene önce

    diger sirketler calisanlarina ekstra iyilestirme yaparken. bizim sirketimiz calisanini uzerek isten sogutma politikasi izlemektedir. doviz kurundan sadece dunyanin karini elde eden sirket calisani dusunmemektesir. calisanda sirketini dusunmemeye baslar ise o karin kat kat fazlasi zarar olarak geri donecektir

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    Sitede sıkıntı var

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      sıkıntıyı açıklarmısın

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Sefa bey iyi bir teknik destek almalısınız web sitesi konusunda. Çalışmalarınız gayretlerinizi iyi ama emeklerin boşa gitmemesi için işini iyi bilen birilerinden destek almalısınız.

      Cevapla
  3. 6 sene önce

    3-4 gün içinde şirket ve sendika tekrar biraraya gelecek diyorlar bakalım bu sefer anlaşacaklarmı. şirketler zam yapmaya başladılar bizimkiler uyuyor.

    Cevapla
  4. 6 sene önce

    Hocam geçen haftaki Talpa yazın çok konuşuldu. Ricamız seçime 2 ay kaldı. Milleti bu Talpada dönen dolaplar konusunda aydınlatman.

    Cevapla
  5. 6 sene önce

    Asgari ücrete bile %25 zam yapılacak min 2000tl olacak. Yeme içme ve temizlik ürünlerinde yıllık %91 zam. Dolar euro bir yılda %100 arttı benzin oldu 7 lira elektrik ve doğalgaza kafadan %15 zam yapıldı. Arkadaş halen %9 küsur (bi de kusurati var) ARKADAŞ DALGA GECMEYI BIRAKIN %50 ZAM ISTIYORUZ GERCEKCI OLAN BUDUR PIYASA DEGERIMIZ BUDUR OKUDUGUMUZ OKULLARIN ALDIGIMIZ EGITIMLERIN BEDELI BUDUR. TIP KURSLARINDA IMZA ATTIGIMIZ PARALARIN KARSILIGI BUDUR. 10 YILLIK TEKNISYEN MAASI NET 10BIN bandına çıkmalıdır. Bırakın kusurlarla konuşmayı efendiler. 10 10 20 20 konuşun artışları…

    Cevapla
  6. 6 sene önce

    Tüm teknisyen arkadaşlarımı sendikadan istifa etmeye davet ediyorum, yeterli sayıya ulaştığımızda, adam gibi bir sendikaya üye olacak yada kendi sendikamızı kuracağız sessizce istifa edip dayanisma aidati ödeyerek olmayan zamlardan faydalanmaya bakın.

    Cevapla
  7. 6 sene önce

    Qatar Airways turkiyede ilanla teknisyen ariyor haberi yapar misiniz ? Zam oranlari hemen aciklanir boylece.

    Cevapla
  8. 6 sene önce

    Çok yazık. Uçak teknisyeni yapacağı önemli işi düşüneceğine, parasızlık itibarsızlık ve haksızlıkla boğuşuyor. Sendika dan işverenden emeklerinin karşılığını bekliyor eli kolu bağlı modern köleler gibi. İsterdim ki bu sayfalarda teknisyen bilgisini tecrübesini teknoloji ve bilimi konuşsun. Ama nerdeee… Ve özetle herhangi bir hastanede çalışan ilkokul mezunu hasta bakıcılarıyla aynı maaşı alan 5 yıllık üniversite bitirmiş ingilizce bilen bir sürü mutsuz genç…
    ..

    Cevapla
  9. 6 sene önce

    Sefa bey bşr sorum var
    Şöyleki şimdi şirket 4 aydır zamlı maaş ödemiyor parayı kendi kasasında tutuyor ve işletiyor yani işine geliyor bu konuda tamam geriye dönük farklarımızı alıyoruz ama zararımızı karşılamıyor ve şirkette keyfe keder sözleşmeyi uzatıyor.
    Velhasıl nasıl ki devlet ve özel farketmez herkes borcu ödenmediğinde faiz alıyor bizden ( bankalar ,devlet ,özel şirketler, faturalar vs) hemde günlük işliyor.
    Ee benim temmuzdaki zamlı maaşımda ki farkın faizinide şirket bana ödesin ödesib ki bu işten kârlı çıkmayıp derhal sözleşmeyi imzalasın her zaman bu iş uzuyor böyle olsa asla uzaman.
    Bunun yasal zemini yok mu?
    Yada sözleşmeye madde konulamaz mı?
    Lütfen bu yorumumu ana sayfaya taşıyınız herkez okusun şirket dahil.
    Saygılarımla

    Cevapla
    • Yönetici 6 sene önce

      Tabii ki mümkün. Bu faiz isteği sendika tarafından istenmeli ve diretilmeli. Ancak görülen manzara hoş değil. Sendika henüz taslağını bile revize etmeden masaya oturdu. Revize şansını bile kullanmayan sendika yönetiminden bu haklı isteğinizi beklemek biraz hayal olur gibi…SEFA İNAN

      Cevapla
  10. Şimdi A.O nun tis sözleşmesi başlayacak.O başlamadan imzalarlar.Beklerlerse ortalık toz duman olur onlarda bunun farkında.Bakalım onlar yüzde kaç zamla görüşmelere başlayacaklar.

    Cevapla
  11. 6 sene önce

    Sapla saman ayırt edilirse hiçbir sorun kalmayacak teknisyen arkadaşlar iş bilmez hak etmeyen arkadaşlarını korudukca parayla tip alan kabinciler gibi bu iş düzelmez. Amm okuyamayan teknisyenler var

    Cevapla
  12. 6 sene önce

    Sefa abi emeğine sağlık.Yazılarınızla maddi manevi destek olduğunuz için teşekkür ederim. Herkesin sizden öğreneceği var; teknisyen teknisyenliği,sendikacı sendikacılığı,yönetici yöneticiliği.Sıkıntı gene teknisyen de başlayıp bitiyor teknisyen dediğiniz gibi yaptığı işi pazarlayamazsa,sosyal olmazsa en önemlisi “Birlik” olmazsa bakkal hesabı ile tis de yaparlar domates hesabı da yaparlar %1 ben veririm %1 de Başkan verir gibi sadaka muhabbeti de.Video olayı da güzel olmuş.Devamı gelir inş.

    Cevapla
  13. 6 sene önce

    Biz SAw dan 25 kişi(şimdilik bu sayı daha da artacak)sendikadan çıktık arkadaşlar dayanışma aidatı ödüyoruz an itibari.

    Cevapla
    • arkadaşlar biz de çıkmak istiyoruz. dayanışma aidatı olayını biraz detaylı anlatabilirmisin ?

      Cevapla
    • 6 sene önce

      IST de benim bildiğim 50 kişi falan olduk ayrılan, birçok arkadaş da TİS imzalansin ertesi gün ayrılacağım diyor

      Cevapla
  14. 6 sene önce

    Sefa abi bahsettiğin bu binalar çalışanlar için yapılacak binalar mı acaba? Bende herkes gibi o evleri bekliyorum. Ev sahibi olmamız hayal mı yoksa bununda takipçisi olur musun abi? Teşekkür ederim.

    Cevapla
  15. Sefa abi soyle de birsey var bu yabanci sirketler oyle muazzam paralari veriyor ama thy bilet fiyati ile yabanci sirketlerin yurt disi bilet fiyatlari arasinda muazzam fark yok. Thy yurticinde bile neredeyse 300tl altinda bilet satisi yapmiyor. Ucak bakimi maliyetlerinde de yurt ici yurt disi fark neredeyse yok. O sirketler o maaslari verdiklerinde dahi ciddi buyume gerceklestiriyor. Bizim sirketimiz personele ne kadar az zam yaparsak basaridir diye dusunuyor. Fazlasi da azi da problem aslinda.

    Cevapla
  16. 6 sene önce

    Gerçekten üzülüyorum. Ne %14 hala anlamıyorum. %14 razı olan kendisine, ailesine, mesleğine ihanet etmeye razı olan adamdır. Yazık gerçekten. Ne birlik olabiliyorsunuz. Ne de mantıklı bir çözüm bulmaya çalışıyorsunuz. Tüm delegeler susuyor. Sendika susuyor. Yönetim susuyor.Yoksa paramı bitti.Keşke habom olarak özel şirket olarak kalsaydık. Avrupa standartarından da iyi bakım yapılan şirkette çakışan gösterilen değer. Firavunun pramitleri yaptırdığı köllere gösterdiği değerden bile aşağıda. Yazık

    Cevapla
  17. Özçelik iş hayirli olsun arkadaşlar. Sendikanin ismi değişmiş. Sendika başkani olarak bidahaki donem Gamze özçelik i görmek isteriz.

    Cevapla
  18. Sendika sözleşmeye “ Geriye dönük zam farklarına faiz uygulanır” maddesi eklemeli. Bakalım o zaman sözleşme uzayacak mı?

    Cevapla
  19. 6 sene önce

    Şunu da bilmenizi isterim ki ifşa olmamak için youtube üzerinden videolarınıza yorum atamıyoruz. Siz uçak teknisyenlerinin hakkını savunan yegane insansınız.

    Cevapla
  20. 6 sene önce

    Merhaba Safa bey. Herkesi tip kursunu şirketten alıp dışarıya kaçmaya zorluyorlar maalesef. Inşallah liyakat sahibi insanlar bu halimize görüp harekete geçerler. Videonuz çok güzel olmuş, yenilerini görmeyi dört gözle bekliyoruz. iyi ki varsınız.

    Cevapla
  21. 6 sene önce

    Sefa bey merhaba teknik as deki sacma genelge yuzunden mahkeme koridorlarinda surunen hakkimiz alabilecekmiyiz 2 mahkemede biz teknisyenlerden yana karar verdi is veren isi yargitaya gotururmu sizce yorumlarsaniz sevinirim saygilarimla

    Cevapla
    • 6 sene önce

      İş gruplari davasi Yargıtay a gidecek.oraya giden dava da herşey yolunda giderse en az iki sene sürer diyorlar.

      Cevapla
    • Yönetici 6 sene önce

      O genelge hukuka aykırı idi ve o zamanlar ben bu genelgeyi eleştirmiş ve yapamazsınız demiştim. Toplu İş sözleşmeleri bir akitdir. Bu akit yani sözleşme tek taraflı değiştirilemez. Siz kiracısınız ile ayda 2000 TL ye anlaşmışsınız ve kontrat bitmeden zam istiyorsunuz gibi bir işlem yapılmıştı. Mahkeme bu kararı bozdu,Konu yargıtaya giderse de mahkeme kararı onaylanır diye düşünüyorum. Çünkü Teknik A.Ş nin tek başına toplu iş sözleşmesinde geçen bir maddeyi değiştirmesi yanlıştır.

      Cevapla
  22. 6 sene önce

    Bu pilot olmaya özenen kız yani Selin Ayjet den siz Hava yolu Pilotu olamazsınız diye atılmış biri. Thy nasıl alacak bu kızı mümkün mü bu. Yalan haber yalan. Ayjet Türkiye’nin göz bebeği okul. Er ah dan mezun olmuştur o. Parayı veren er ah da pilot olur. Thy okulların kalitesini biliyor kesin almazlar

    Cevapla
  23. 6 sene önce

    Sefa bey teknik aş neden bu süreci uzatıyor sendika zaten elleeindr2 değil mi ? Ki zaten 14 rakamı teknik aş için bile komik neden imzalayıp kurtulmuyorlarda hem çalışanları hem kendilerini yıpratıyorlar ? Aklıma gelen pek bişe yok acaba faizler yüksek bize verecekleri meblaları ordamı değerlendiriyorlar. Yada vergi dilimleri ile alakalı yıl sonu- yılbaşı mı bekleniyor

    Cevapla
  24. 6 sene önce

    Selin Baygüneşli isimli bir pilotun THY’de göreve başladığını yazmış. (ben görmemiştim) diyorsunuz. O nasıl iş?Hangi haber basılacak-basılmayacak karar mercii sizsiniz. Okurlardan özür dilemek gerekiyor demek de bir tuhaf. Havacılık sitesi başkanı haber sıralamasına kendi karar verir . . Ayrıca siz -Aleyna Tilki iç hatlarda bagajın üzerine oturdu diye asparagas haberleri de basan bir kuruluşsunuz. Hala unutmadık!.

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Magazin severler geldiiii

      Cevapla
    • Yönetici 6 sene önce

      Sayın Yorumcu ben aynı zamanda bir insanım.Robot değil. Bizim haber akışımız saat 08 ile 24 arasında. Bu zaman dilimlerinin hepsinde ben bilgisayar başında olamam. Bu nedenle editör bir haber görmüş bakmış ki okunuyor hemen alıp yayınlamış.Beni arasa hemen teyit alırdım ve haberi basmayın derdim.Özürüm bu nedenledir. Biz magazin haber yapmıyoruz demedim ki. Ancak bu haber THY’nin bir pilotu gibi lanse edilmiş olduğundan eleştiri aldı. Burada ki konu henüz işe girişi yapılmamış birinin işe başladı göreve başladı gösterilmesi. Ki bu yalan haber. Çünkü THY bu kızı işe almamış ve göreve tabii ki başlamamış.

      Cevapla
  25. 6 sene önce

    Modellik yapmak da bir meslektir. Bu gün bile mutaassıp denilenilecek bir hükümet de yüzlerce defile ve sunumlarda kıyafet defilesi yapılıyor. Kıyafetine göre dekoltesi çok yüksek kıyafetlerle defileler sergileniyor. Hatta mayo defileleri de cabası, bu bir meslek ve kimse çıkışta bınlara adi, orospu, seviyesiz demiyor. Toplumun içinde dolaşıyorlar. Evleniyorlar anne oluyorlar. Plajlarda dolu var. Bu kızlar pilot olamazlar mı yasak mı. Bu ne bağnazlıktır. haber yapan siteyi kınadım yayınlanmadı

    Cevapla
  26. 6 sene önce

    Mülakata ve eğitimlere başlamadığı en yetkili ağızdan söyleniyor. Ayrıca haberde göreve başladı yazmak uçuşa başladı anlamına gelmekte. Mülakat süreci ve eğitimlerde göstereceği performans hala ölçülmemişken Göreve başladı yalan haberdir. Selin hanım gibi her vatandaş mülakata da sınavlara da girer. Her sınava ve mülakata giren kişiye alındı göreve başladı dediğinizde bu yanlış bilgilendirmedir. Ancak sınavlara gireceği söyleniyor denseydi haber doğru olabilirdi.

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Salaklar. Madem duyum aldınız bekleyin alım gerçekleşsin sonra yapın haberi. Çok büyük acemilik. Thy ye sorduğunda almadık onu diyorlar. Hadi şimdi burdan yak. Başvuru alım değildir hele hele göreve başlamak hiç değil.

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Sadık’a katılacağım aklıma bile gelmezd. Ama doğru söylüyor. Bozuk saat misali galiba :)

      Cevapla
  27. 6 sene önce

    Teknisyenleri sadece AO zarar ettiğinde (teknik Kar ettiği halde) işler kötü gidiyor diyip zam vermemek için hatırladılar…..

    Cevapla
  28. 6 sene önce

    sefa bey malum kadın pilot thyden kabul aldı ama henüz eğitime başlamadı. malum yoğunluk olduğu için biraz uzun sürüyor. ama onu işe alan irade bu süreci de hızlandırır. yani haber teknik olarak doğru. sizden beklenilen bu kadın arkadaşın eksi bir olan pilotaj yeteneği ile milli havayoluna nasıl girebildiğine, kokpite doluşan yetersiz arkadaşlar hakkında haber yapıp yetkilileri uyarmaktır. internette dolaşan iç çamaşırlı fotoğraflarından bahsetmiyorum bile, pilotluk mesleğinin yüz karası.

    Cevapla
    • Yönetici 6 sene önce

      Sayın Yorumcu yazıda “GÖREVE BAŞLADI” yazıyor. Göreve başlama uçuşa başlama olarak görülür. Mülakata ve eğitimlere bile girmemiş. Ayrıca Selin hanımın gireceği varsa da şimdi kesin alamazlar.

      Cevapla
    • Baygüneşli başlıklı yorumcu hem eğitime başlamadı diyorsun hem de yazara size düşen görev bu kişinin milli havayoluna nasıl girdiğine yönelik yetkilileri uyarmak diyorsun. Henüz Kabul edilmemiş ki yani alımı onaylanmamış ki uyarsın. Gülerler adama.

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Kim bilir kimin tezgahından geçmiştir yoksa öyle çatır çatır torpil kolay mı ?

      Cevapla
  29. 6 sene önce

    Sefa abi , Allah sağlık sıhhat versin. Keşke teknisyenler olarak bu dediklerinizi yapabilsek, ama sizin gibi abilerimiz olduğu sürece kendimizi değerli hissediyoruz.

    Cevapla
  30. 6 sene önce

    Sefa hocam
    Biz operasyon aksamasın diye elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışırken bazen yemek molası bile veremezken yağmurda sogukda demeden dışarda çalışırken yönetimin bu tutumunu anlamak güç hemde şirket Kar ederken doluluk oranlarını yükselttigini açıkladığı zamanlarda …

    Cevapla
  31. 6 sene önce

    Diğer birimler tis harici zam alırken teknisyenlerin sözleşmede bu zamı alması böyle degersizleştirilmesi yazık

    Cevapla
  32. 6 sene önce

    Sefa bey yine çok güzel konuşmuşsunuz ama anlayana

    Cevapla
  33. 6 sene önce

    Ağzınıza sağlık adam gibi adam

    Cevapla
  34. 6 sene önce

    sendikadan istifa edip, dayanisma aidati ödeyerek zamlardan faydalanabilirsiniz, şu an teknik aş de bunu yapan kisiler var ve sayilari her gecen gun artiyor, belli bir sayiya ulaşınca bazi şeylerin değiştigini goreceksiniz

    Cevapla
  35. 6 sene önce

    Genç bir thy teknik mühendisi olarak sizin gibi bi abimizin şirket kültürünü bu denli güzel yansıtması teknisyenlikle kalmayıp kendinizi bu denli geliştirmeniz bilgi birikiminiz ve üslubunuz geleceğe dönük unut verici oldu benim için. Şirketin ve sendikanın bu süreci iyi yönetemediğini düşünüyorum düşük zam verilecek olsa bile bu kadar uzatılmaması gerekirdi gelecek 2-3 yıl şirket çalışanlarının performansının düşük olacağını düşünüyorum.Umarım bakım kaynaklı bi kazaya sebebiyet vermez bu durum

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Teknisyenlikle kalmayip derken teknisyenlikle yetinmeyip yazmak istedin herhalde genc muhendis kardesim. Neyse tecrübesizligine veriyorum ve nacizane tavsiyem sende muhendislikle yetinmeyip kendini gelistirmendir. Mesela Teknik teki teknisyenlerin kendilerini ne denli gelistirmis olduklarini arastirarak baslayabilirsin.

      Cevapla
      • Mühendis in yorumu yanlış anlaşılmış gibi. Teknisyenlikle kalmayıp demesi bence havacılıkta ki her konuya yönelik bilgi birikimi kastedilmiş anlamında kullanılmış. Doğru mu doğru. Hangi teknisyen veya mühendis bilhassa sendikal bilgilerde sefa bey kadar bilgili olabilir ki.

        Cevapla
      • 6 sene önce

        Nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamışsınız, demek istediğimi bilhassa Sefa abinin anladığını düşünüyorum. Ama biraz açayım kafanızda soru işareti kalmasın; bir meslek kolunda kendinizi geliştirebilirsiniz hatta o alanda en iyi de olabilirsiniz ama alanıza bağlantılı yada bağlantısız konularda da kendinizi geliştirmek ayrı bir vizyon ve emeğin sonucudur. İyi bir futbolcunun çalışarak bir kaç dil öğrenmesi gibi anlayacağınız dilden. Yine de sürçü lisan ettiysek affola. Saygılarımla

        Cevapla
        • 6 sene önce

          Ayrıca o kadar yazdığım yazının içinden bir kelimeye takılmanız me kadar doğru; anlatmak istediğime odaklansanız daha anlamlı olurdu art niyet aramayalım birbirimize karşı, hepimiz bir dişlinin parçaları değil miyiz ?

          Cevapla
          • 6 sene önce

            Yaptığım yorumdaki beğeni sayısına bakarsan benim gibi yanlış anlayan bihayli var dostum. Aslında çok tepkili bi yorum yapmadım sende beni yanlış anlama ama teknisyenlerin aşağılandığı şu gergin günlerde sözlerini biraz daha titizlikle secersen daha iyi olur hele ki anlayacağın dilde li falan konuşmalar yakışmamış. Dediklerine(dişli teşbihi) bende katılıyorum, yanlış anlaşılma düzelmiş oldu iyi çalışmalar.

            Cevapla
  36. 6 sene önce

    Dik duralım. Pazartesi bu sendikadan İSTİFA ediyorum. Yeter ya kar üstüne kar yapan şirket bize vereceği zammı zaten 4 ay ödemediği maaşlarımızdan çıkarttı. Lafta ülkenin en değerli şirketi flag carrier çalışanına gelince tornavida kafalı. Biz bunu haketmiyoruz arkadaş. İSTİFA.

    Cevapla
  37. 6 sene önce

    Keklendik mi yani pilot olayında

    Cevapla
  38. 6 sene önce

    Güzel konuşmuşsun başkanım çok doğru

    Cevapla