featured

ASELSAN'dan F-35 açıklaması

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Görgün, Rusya’dan S-400 füzeleri alımı nedeniyle ABD’nin F-35 projesinden Türkiye’yi çıkarmasının söz konusu olmayacağını belirtti ve “Böyle bir adım, F-35 programını çökertir” dedi
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Türkiye’nin savunma sanayii alanında uygulanacak bir ambargo nedeniyle darboğaza girmeyecek seviyede olduğunu söyledi.
Geçen ay ASELSAN’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra Genel Müdürlük görevine de getirilen Görgün, dün basın organlarının Ankara temsilcileri ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.
Yerli hava savunma sistemi çalışmalarının test aşamasına geldiğini açıklayan ASELSAN Genel Müdürü, sistemin hemRusya hem batı sistemine entegre olabilecek nitelikte olduğunu söyledi.
Görgün, beşinci nesil savaş uçağı F-35’lerin Rusya’dan S-400 füzeleri alması sebebiyle Türkiye’ye satılmaması tartışmasıyla ilgili soruya “Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Türkiye, F-35 programının önemli ortaklarından biri. F-35 uçaklarının elektronik harp sistemlerinde TAI ile birlikte desteklerimiz olacak. Bu projeninin önemli bir parçasıyız. Dışında bırakılmamız programı çökertir. Programı çökertmek istiyorlarsa, Türkiye’yi dışına çıkarabilirler. Ben gündemdekini münferit bir açıklama olarak görüyorum” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 6 sene önce

    Niye ve nasıl çöksün torpilli başkan? Bizden başka işlerini gördürecek ülke bulamazlar mı ? Bize niye o işi verdiler, vergi muafiyeti ve ucuz işgücü nedeniyle. Kimşeyi boşa kandırmayın. İktidar insanları kutuplaştırdıkça, ayırdıkça, hak yedikçe okumuş, yetişmiş insanlar tabii ki ve maalesef kaçacaklar sizin gibilerle niye muhatap olsunlar? Hiçbir kanunla insanların istedigi yere gidip çalışmasını engelleyemezsiniz prof olmuşsun ama boşa olmuşsun !!!

    Cevapla