featured

American Airlines Pilotlar Sendikası İşverenin Çifte Ödeme Teklifini Geri Çevirdi

American Airlines pilotlarını temsil eden sendika, Allied Pilots Association (APA), American Airlines’ın yaklaşan Şükran Günü (Thanksgiving) hafta sonu boyunca pilotlara normal ücretlerinin iki katına kadar ödeme yapma teklifini geri çevirdi.

American’ın son Cadılar Bayramı hafta sonundan sonra, dört günlük bir süre içinde yaklaşık 2.000 uçuşun iptal edildiği havayolu şirketi, yoğun Şükran Günü döneminde olayın tekrarlanmasından kaçınmaya çalışıyor. American Airlines, pilotlara ekstra ödeme teklif etmenin yanı sıra, uçuş görevlilerine ve yer çalışanlarına Yeni Yıl sonrasına kadar süreçte kalmaları için finansal teşvikler de sunuyor.

Bu ayın başlarında APA’ya yazılan bir mektupta, American Airlines’ın Uçuş Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Kaptan Kimball Stone, pilotlara bu yıl Şükran Günü, Noel ve Yeni Yıl dahil olmak üzere yoğun dönemlerde çalışmak için %50 teşvik ödenmesini önerdi.

Premium uçuşlar ve fazla mesai günleri için %100 fazla mesai ücreti ödenecekti. Kulağa tatlı bir anlaşma gibi geliyor ancak, APA Kurulu American Airlines’ın teklifi reddetti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 sene önce

    Bu arada iranair a320 pilotu arıyor.

    Cevapla