featured

AMERICAN AIRLINES KÖTÜ BİR TÜRBÜLANSA GİRDİ

N780AN Tescilli American Airlines Boeing 777-200 uçağı AA-997 sefer sayısı ile 24 Aralık’da ABD Dallas Ft. Worth’dan Arjantin Buenos Aires’e uçarak son yaklaşmaya girdi. Ezeiza Havalimanı 11 no.lu piste inişe hazırlanan uçak kötü hava koşulları nedeniyle dolaşmaya başladı.
Uçuş ekibi Uruguay Montevideo’ya divert etme kararı alarak 22 000 ft’e tırmandı. 37 Dakika sonra Montevideo 06 pistine güvenli bir iniş yaptı. Bu arada yaşanan olaylar bir yolcunun bildirdiğine göre ürkütücüydü. Yolcu; “kaptanın yaptığı anonstan hemen sonra, uçak irtifa kaybetmeye başladı” ifadesini kullandı. Buenos Aires’de kötü hava koşulları ve fırtına vardı. Ekip olası bir emergency iniş için kabini hazırlıklarına başladı. Herkes yerlerine oturdu. Kısa bir süre sonra türbülansla birlikte bir çok yolcu istifra etmeğe başladı. Hasta torbaları tamamen doldu. Uçak zig-zag’lar çizerek alçalmaya devam etti. Nihayet kara kısmen göründü ve inişe geçti fakat türbülans yüzünden tekrar tırmanışa geçti. Aynı anda turuncu flaş bir ışık ile patlama sesi duyuldu. Nihayet kaptanın anonsu ile yolcular Montevideo’ya ineceklerini öğrendiler.
Hava düzeldiği anda Buenos Aires’e gideceklerini öğrenen yolculara kısa bir süre sonra teknik nedenlerle uçağın yoluna devam edemeyeceği bildirildi.
Yolculara otellere yerleştirilecekleri belirtildiği anda fırtına havalimanına indi. Şimşekler yerde çakıyordu ve 1 saat boyunca devam etti. Nihayet otellerine yerleştiler.
Olaylı uçak inişten sonra 22.5 saat teknik bakımda kaldı. Yolcular 24 saatlik bir gecikme ile Buenos Aires’e vardılar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir