featured

American Airlines, 50 Dikey Havacılık eVTOL için Teslimat Tarihlerini Onayladı

 

Vertical Aerospace ve American Airlines, 50 adet VX4 elektrikli Dikey Kalkış-İniş (eVTOL) uçaklarının teslimat tarihlerini onaylayarak teslimat öncesi ödeme taahhüdünü güvence altına aldı.

Bu duyuru, Vertical Aerospace için büyük bir anlaşmayı temsil ediyor ve şirketin American Airlines, AirAsia, Air Greenland, GOL ve Virgin Atlantic gibi birkaç şirket tarafından taahhüt edilen projesi için güvenilirlik kazanmasına izin veriyor.

Haziran 2021’de American Airlines, 250 adede kadar VX4 eVTOL uçağı için koşullu ön sipariş verdi .
Şimdi, her iki taraf da gelişmiş hava hareketliliğinin geleceğini keşfetmek ve VX4’ün hizmete girmesine hazırlanmak için bir çerçeve üzerinde işbirliği yapmak için mevcut ortak çalışma gruplarını geliştirecek.

Bu teslimat öncesi ödemeleri ödeme taahhüdü ve slot rezervasyonlarının teyidi, eVTOL endüstrisindeki büyük bir havayolu için türünün ilk örneğidir. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, birkaç eVTOL şirketi, dünyanın her yerindeki müşterileri ile yaklaşık 4.500 tahmini sipariş açıkladı. Bununla birlikte, bu siparişler kesin siparişlerden çok taahhütler olarak tanımlanabilir.

eVTOL teknolojisinin gelişimi yavaş yavaş ilerliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde, Federal Havacılık İdaresi (FAA) yakın zamanda eVTOL uçakları için sertifikasyon sürecine ilişkin rotayı değiştirdi.

Vertical Aerospace ve American Airlines tarafından yapılan duyurunun ardından, eVTOL şirketinin kurucusu ve CEO’su Stephen Fitzpatrick şunları söyledi:

“American Airlines ile eVTOL ortaklığımızda bu önemli dönüm noktasına ulaştığımız için mutluyuz. Birlikte, dünyanın dört bir yanında seyahat eden yolcular için sıfır emisyonlu uçuşu gerçeğe dönüştürüyoruz.”

Vertical Aerospace, VX4’ü Ağustos 2020’de tanıttı. Şirket, ilk uçuşunu 2024’te gerçekleştirmeyi umuyor.
VX4, dört yolcu ve bir pilot taşıyabilen tamamen elektrikli bir ticari uçaktır. 200 mil hıza ve 100 milin üzerinde bir menzile sahip olması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir