featured

ALMANYA'YA 20BİN KAÇAK TELEFON GÖNDERECEKTİ

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Almanya’ya transit olarak gönderilmek üzere piyasa değeri 6 milyon TL olan yaklaşık 20 bin kaçak telefon yakalandı.
Almanya’ya transit olarak gönderilmek üzere Hong Kong’dan getirilen ve Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğüne “polipropilen granül” cinsi eşya olarak beyan edilen paletlerden yaklaşık 20 bin telefon çıktı.
Görevli memurların Almanya’ya transit edilmesi gereken eşyanın, farklı bir yere nakledilmeye çalışıldığını farketmesi üzerine, paletler x-ray kontrolüne alındı.  X-Ray kontrolünden geçirilen paletlerin cep telefonu ve aksesuarı olduğunun anlaşılması üzerine transit eşyası gümrük gözetimine alınarak tam muayene işlemi başlatıldı.
Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: “İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Müdürlüğünce yapılan kapsamlı inceleme ve soruşturma sonucunda, plastik hammaddesi olarak gümrüğe beyan edilen transit eşyasının İstanbul Başakşehirde bir depoya götürülmek üzere sahte belgelerle  geçici depolama yerinden çıkarılmaya çalışıldığı anlaşılmış, 2140 kg ve 2 palet içerisinde, piyasa değeri yaklaşık 6 Milyon TL olan, değişik marka ve modellerde toplamda 19.572 adet cep telefonu, 180 adet kulaklık, 3572 adet batarya, 1000 adet cep telefonu kapağı tespit edilmiş. 0layla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun kapsamında soruşturma açılmış ve bahse konu eşyalarla ilgili elkoyma kararı alınmıştır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir