featured

Almanya’dan 5 ülkeye ‘mutasyonlu virüs’ yasağı

Almanya, mutasyona uğrayıp daha hızlı yayıldığı tespit edilen yeni tip korona virüsünün sık görüldüğü İngiltere, İrlanda, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya’dan ülkeye yolcu girişini bugünden itibaren yasakladı. Yasak yarından itibaren de Afrika kıtasındaki Esvatini ve Lesotho’dan Almanya’ya gitmek isteyenler için geçerli olacak.

Almanya korona virüsü önlemlerini sıkılaştırmaya devam ediyor. Alman Haber Ajansının (DPA) İçişleri Bakanlığına dayandırdığı habere göre hükümet, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tiplerinin yoğun görüldüğü ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı. Buna göre mutasyona uğrayan Covid-19’un yoğun olarak görüldüğü ülkelerden gelen uçak, tren, otobüs ve gemi şirketlerine 17 Şubat’a kadar yolcu taşıma yasağı getirdi. Şimdilik bu yasak bugünden itibaren İngiltere, İrlanda, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya, 31 Ocak’tan sonra da Afrika kıtasında yer alan Esvatini ve Lesotho’dan gelenler için geçerli olacak.

Almanya ayrıca Kovid-19 salgında “yüksek riskli” olarak tanımlanan bölgelerden gelen yolculardan ülkeye girmeden önce negatif PCR testi sonucu istiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir