featured

Almanya’da Özel Güvenlik Görevlisi Oldu

“Marmaris İlçe Belediye Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde 1 buçuk yıl önce, iki aylık yavruyken hayvansever Cüneyt Özkartal’ın sahiplendiği ‘Kadife’ adlı Labrador Retriever cinsi köpek, Almanya’da havalimanında özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı.”

Marmaris’te iki aylık yavruyken hayvanseverler tarafından sokakta ölmek üzereyken kurtarılarak Belediye Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen Labrador Retriever cinsi köpeğin Cüneyt Özkartal’ın sahiplenmesiyle hayatı değişti.
Almanya’da yaşayan ve yaz aylarında Marmaris’in 25 kilometre kırsalındaki Değirmenyanı Mahallesi’nde yaşayan Cüneyt Özkartal, sokak hayvanı almak için belediyeye başvurdu. Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilen Özkartal, burada iki aylık Labrador cinsi köpeği beğenerek evine götürdü. Yaz ayını beraber geçirdiği ve gözü gibi baktığı köpeğine “Kadife” adını vererek kimlik çıkartıp Almanya’ya götürdü.
Almanya’da Kadife’nin çok hassas burnu olduğunu fark eden sahibi onu bir köpek özel güvenlik eğitim merkezine götürdü. Burada eğitimler alan Kadife, yarışmalarda birinci oldu. Havalimanı yetkilileri başarılı bulduğu Kadife’yi özel güvenlik görevlisi olarak işe başlattı.
“Şimdi insanların güvenliği için çalışıyor”
Açıklama yapan Cüneyt Özkartal, “ Bana yoldaş olacak yavru köpek arıyordum ve Marmaris’te buldum. Büyüdükçe çok farklı yetenekleri olduğunu fark ettim. Almanya’da aldırdığım özel eğitimler ile başarısı ortaya çıktı. Güvenlik uzmanları Kadife’yi çok yetenekli bulduğu için Almanya Havalimanı’nda özel güvenlik görevlisi olarak çalıştırmaya başladı. Bir memur gibi özel güvenlik görevlisi olarak çalışıyor. Ölmek üzereyken kurtarılmış ve şimdi insanların güvenliği için çalışıyor” dedi. (MarmarisYeniSayfa)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 9 ay önce

    Alman devleti bizide sahiplensede bizimde işimiz olsa köpekten farksız yaşıyoruz

    Cevapla